Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Εμφύλιος σε κυβέρνηση και ΝΔ για την υπόθεση Λιγνάδη

Εμφύλιος σε κυβέρνηση και ΝΔ για την υπόθεση Λιγνάδη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Στην πυρά έριξαν τη Λίνα Μενδώνη οι βουλευτές και ευρωβουλευτές Βόζεμπεργκ, Πλεύρης, Παπαδημητρίου και Μπογδάνος, ενδεχομένως και κάποιοι άλλοι που μας διαφεύγουν.

Τα στήθη τους πρόταξαν να την υπερασπιστούν οι Γεραπετρίτης, Πελώνη, Σκέρτσος και ενδεχομένως και άλλα στελέχη του Μαξίμου, που μας διαφεύγουν. Στην ουσία και στην πραγματικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει μέσω των συμβούλων του και στενών συνεργατών του ότι η Λίνα Μενδώνη είναι άξια υπουργός που έχει επιτελέσει άριστα το έργο της και έχει απεμπλέξει τεράστια προβλήματα στο χώρο του πολιτισμού.

Αν είναι ή δεν είναι άξια υπουργός δεν μας απασχολεί σε αυτό το σημείωμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχει πολιτικές ευθύνες γιατί άργησε να ζητήσει την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, ενός επικίνδυνου ανθρώπου, όπως τον χαρακτήρισε η ίδια.

Ενός ανθρώπου που προκάλεσε και προκαλεί εμφύλιο στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, ενός ανθρώπου που προκαλεί απέχθεια στην κοινή γνώμη, στους πολίτες, που μαθαίνουν τα κατορθώματά του, όσο κι΄ αν προσπαθεί ο Αλέξης Κούγιας να μιλήσει για πλεκτάνη.

Ηδη στην κυβερνητική παράταξη διαμορφώνονται δύο στρατόπεδα που στην ουσία αλληλολιθοβολούνται  όταν οι μεν την χαρακτηρίζουν άξια υπουργό οι δε ζητούν την παραίτησή της. Οι δεύτεροι δηλαδή υποστηρίζουν ότι είναι υπεύθυνη για κάτι, ότι το λιγότερο έχει την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση Λιγνάδη. Αλλιώς τι στο καλό, γιατί να ζητούν την παραίτηση; Τι άλλο έχουν να της προσάψουν που δεν γνωρίζουμε.

Συνεπώς κύριοι του Μαξίμου αντί να ψάχνετε εχθρούς και αντιπάλους στην απέναντι πολιτική όχθη, δείτε τι γίνεται εντός των τειχών και θα αντιληφθείτε πολύ καλά (όπως και ο Αλέξης Κούγιας), ότι η υπόθεση Λιγνάδη δεν είναι σκευωρία και πολύ περισσότερο παιχνίδι των αντιπάλων σας για να πλήξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι υπαρκτό πρόβλημα, που τώρα ενδεχομένως δεν λύνει ούτε η παραίτησή της Λίνας Μενδώνη. Γιατί; Διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη στήριξε και τη στηρίζει και συνεπώς αναλαμβάνει ο ίδιος την πολιτική ευθύνη, είτε το θέλει είτε όχι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X