Αποδράσεις

Αττική: Ολες οι κατάλληλες και οι ακατάλληλες για μπάνιο παραλίες

Αττική: Ολες οι κατάλληλες και οι ακατάλληλες για μπάνιο παραλίες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πήρατε το καπελάκι σας,, το μαγιουδάκι σας, το αντηλιακό σας και είσαστε έτοιμοι να μπείτε στο αυτοκίνητο για κάποια παραλία της Αττικής. Καλοκαιράκι γαρ και η παραλία μας προσκαλεί με ένα τρόπο σαγηνευτικό, ερωτικό θα έλεγα.

Είστε, όμως σίγουροι ότι τα κάνατε όλα σωστά; Ναι αν έχετε διαβάσει το ρεπορταζ που ακολουθεί. Και προπαντός αν κοιτάξατε με προσοχή τους πίνακες του ΠΑΚΟΕ για τις κατάλληλες για μπάνιο και τις ακατάλληλες παραλίες της Αττικής. Δεν είναι καιρός τώρα να αρπάξετε κανένα μικρόβιο, να τρέχετε και ενδεχομένως να χάσετε τα υπόλοιπα καλοκαιρινά μπάνια.

Δώστε προσοχή λοιπόν.  Όπως κάθε χρόνο έτσι, και φέτος το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ερευνών για την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε παραλίες εντός και εκτός της Αττικής.

Η Επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ τον Μάιο προχώρησε σε δειγματοληψίες νερών κολύμβησης συνολικά 299 πολυσύχναστων παραλιών. Κάποιες από αυτές τις παραλίες –σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πιστοποιημένων εργαστηρίων που διαθέτει το ΠΑΚΟΕ– βρέθηκαν κατάλληλες για κολύμβηση, κάποιες ακατάλληλες, και κάποιες άκρως επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία.

Πρόκειται μεταξύ άλλων για πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής,της Εύβοιας, του Λουτρακίου, της Κορίνθου, του Λαυρίου, κ.λ.π.

Πρόκειται για μία πολύ ωραία, κατατοπιστική και αποκαλυπτική έκδοση που μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Η λίστα με τις κατάλληλες και τις ακατάλληλες παραλίες

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X