Επιλογές

ΔΕΗ: Νέο ηλεκτροσόκ με κρυφές αυξήσεις

ΔΕΗ: Νέο ηλεκτροσόκ με κρυφές αυξήσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είδες η ΔΕΗ; Κάνει και κόλπα με κρυφές αυξήσεις. Οι άτυχοι των κρυφών αυξήσεων είναι οι επαγγελματίες και οι αγρότες. Για τους πρώτους η αύξηση των τιμολογίων είναι 20,84% και για τους αγρότες 8,3% στην κατανάλωση και 13,2% στο πάγιο. Το μεγάλο λάθος και κακό είναι πως είχαν αποκρυβεί από ΔΕΗ και κυβέρνηση στις ανακοινώσεις που έκαναν.

Μάλιστα για πρώτη φορά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Καθημερινή” την Κυριακή, παραδέχτηκε πως θα επιβαρυνθούν και τα νοικοκυριά και δεν θα είναι ουδέτερη η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Ομως, τοποθέτησε την αύξηση σε μόλις 2,5 ευρώ το μήνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ τα τιμολόγια θα αυξηθούν ως 16,4% για κατανάλωση ως 2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο και 19,4% για επιπλέον κατανάλωση.

Επίσης, θα μειωθεί η έκπτωση για τους συνεπείς καταναλωτές από 10% στο 5%. Που σημαίνει επιβάρυνση για το 65% των πελατών της ΔΕΗ, ήτοι 4,1 εκατομμύρια πελάτες.

Σε αντίβαρο η ΔΕΗ μείωσε κατά 25% το ΕΤΜΕΑΠ (για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας), ενώ βάζει στο λογαριασμό της μείωσης και το ΦΠΑ από 13% στο 16%, τον οποίο όμως είχε μειώσει η προηγούμενη κυβέρνηση και οι καταναλωτές είχαν ήδη επωφεληθεί. Αρα θα πρέπει να λογιστεί σαν επιβάρυνση και οι επτά μονάδες του ΦΠΑ. Κι΄ αυτό γιατί ήδη οι λογαριασμοί του ρεύματος ήταν φτηνότεροι.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι το πακέτο των μέτρων με αυξήσεις και μείωση της έκπτωση φτάνει στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X