Διεθνή

Δεν είναι ψέμα: Ο Τσίπρας φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης

Δεν είναι ψέμα: Ο Τσίπρας φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ βρίσκονται  μεταξύ των φαβορί για να λάβουν το φετινό Νόμπελ ειρήνης για την τεράστια συμβολή τους στην συμφωνία των Πρεσπών . Αυτό αναφέρει το Σουηδικό Πρακτορείο ειδήσεων κάνοντας  ακόμα  λόγο για τεράστια διπλωματική επιτυχία και μείζον πολιτικό γεγονός που επηρεάζει θετικά την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αλλά και της Ευρώπης.

 Μάλιστα το πρακτορείο κάνει την εκτίμηση ότι η εξέλιξη αυτή αναγνωρίζεται πλέον από όλους, πλην των εγχώριων και Σκοπιανών εθνολαϊκιστών.

Η απόφαση της Νορβηγικής επιτροπής θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στο Όσλο.

Στο εισαγωγικό κείμενο ο δημοσιογράφος του πρακτορείου Wiktor Nummelin αναφέρει μεταξύ άλλων ότι  «Η μελλοντική πορεία της χώρας -και ενδεχομένως ένα βραβείο νόμπελ- βρίσκονται μέσα στην κάλπη του δημοψηφίσματος για την ένταξη στην Ε.Ε, το ΝΑΤΟ και τη νέα ονομασία. Η μοιραία ψηφοφορία θα έχει μεγάλη επίπτωση στην πορεία ολόκληρης της Βαλκανικής»..

Και προσθέτει: « Η επικράτηση του ΝΑΙ μπορεί να φέρει διπλό κέρδος. Σε μία εβδομάδα ανακοινώνεται επισήμως ο αποδέκτης του φετινού Νόμπελ Ειρήνης με τον Ζάεφ και τον Τσίπρα να συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων φαβορί».

Ωχ Κυριάκο και στη Νορβηγία σου βάζουν τρικλοποδιές…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X