Επιλογές

Εκλογές: Το ντέρμπι στην Περιφέρεια Αττικής

Εκλογές: Το ντέρμπι στην Περιφέρεια Αττικής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ντέρμπι για τη δεύτερη θέση και άνετη επικράτηση για το νικητή δείχνει νέα δημοσκόπηση για την περιφέρεια της Αθήνας. Το ντέρμπι εξελίσσεται ανάμεσα στη Ρένα Δούρου και τον Γιάννη Σγουρό, ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Γιώργος Πατούλης.  Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τη Μetron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής».

Υπενθυμίζεται ότι διαδικτυακή δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε πριν από δύο μέρες έδειχνε τον Γιώργο Πατούλη να προηγείται με 20,6% και τη Ρένα Δούρου να ακολουθεί με 20,3%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο Γιώργος Πατούλης συγκεντρώνει ποσοστό 30%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται με τα ίδια ποσοστά (14%) η νυν περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Γιάννης Σγουρός.

Η υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία όσων ψήφισαν ΝΔ στις εκλογές του 2015, αλλά με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης, παρουσιάζει ένα αξιοπρόσεκτο ποσοστό αποδοχής και στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

Ο Γιώργος Πατούλης προηγείται επίσης των αντιπάλων του στον δείκτη δημοτικότητας (48% θετικές γνώμες) αλλά και στην παράσταση νίκης, αφού ένα ποσοστό της τάξης του 40% απαντά πως θα είναι και ο νικητής των εκλογών.

Ανάλογη η εικόνα και στον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών: Ο Γιώργος Πατούλης εμφανίζεται -σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση- να καταγράφει εύκολη νίκη με αντίπαλο τη Ρένα Δούρου (58% έναντι 20%) και μια κάπως λιγότερο εύκολη με αντίπαλο τον Γιάννη Σγουρό (45% έναντι 28%).

Αναλυτικά τα ποσοστά της δημοσκόπησης

  • Γιώργος Πατούλης 30%
  • Ρένα Δούρου 14%
  • Γιάννης Σγουρός 14%
  • Γιάννης Πρωτούλης 4%
  • Ηλίας Παναγιώταρος 4%

Δημοσκόπηση για περιφέρεια Αττικής: Ντέρμπι Πατούλη-Δούρου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X