Διεθνή

Έκρηξη σε ορυχείο στην Κίνα με δεκαπέντε νεκρούς

Έκρηξη σε ορυχείο στην Κίνα με δεκαπέντε νεκρούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα, από έκρηξη σε ορυχείο στην επαρχία Shanxi  στον βορρά. Ακόμα εννέα τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, 35 εργαζόμενοι βρίσκονταν μέσα στο ορυχείο όταν σημειώθηκε η έκρηξη, αλλά οι έντεκα κατάφεραν να διαφύγουν.

Η κατάσταση των τραυματιών χαρακτηρίζεται σταθερή και οι αρχές ερευνούν τώρα τα πιθανά αίτια της έκρηξης.

Τα δυστυχήματα σε ορυχεία είναι συχνά στην Κίνα, όπου το ιστορικό ασφαλείας καταγράφει θανατηφόρες ανεπάρκειες.

Σε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα, το κρατικό συμβούλιο – το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας – διέταξε μια “ειδική καταστολή των ζητημάτων ασφάλειας που σχετίζονται με την παραγωγή” για να “βελτιώσει περαιτέρω την ασφάλεια στο χώρο εργασίας”, ανέφερε ο Xinhua.

Τον Δεκέμβριο του 2018, επτά ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν στο νοτιοδυτικό δήμο του Τσονγκκίνγκ μετά από τη σύνδεση του τμήματος ενός μεταλλείματος που έσπασε και έπεσε κάτω από έναν μεταλλικό άξονα.

Τον Οκτώβριο του 2018, 21 ανθρακωρύχοι πέθαναν στην ανατολική επαρχία Shandong αφού η πίεση μέσα σε ένα ορυχείο προκάλεσε τη θραύση και σπάσιμο των πετρωμάτων, την παρεμπόδιση της σήραγγας και την παγίδευση των εργαζομένων. Μόνο ένας ανθρακωρύχος διασώθηκε ζωντανός.

Τον Δεκέμβριο του 2016, εκρήξεις σε δύο ξεχωριστά ανθρακωρυχεία στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας και στη βορειοανατολική επαρχία Heilongjiang σκότωσαν τουλάχιστον 59 άτομα .– AFP

Δείτε ακόμη:

Κατερίνη: Σήμερα η κηδεία της 17χρονης και της μητέρας της – «Δεν είχε λόγους να αυτοκτονήσει» λέει ο πατέρας

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X