Media

Έντονος προβληματισμός στην αγορά μετά το deal Μαρινάκη με NOVA

Έντονος προβληματισμός στην αγορά μετά το deal Μαρινάκη με NOVA
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έντονος είναι ο προβληματισμός στην αγορά μετά το μεγάλο deal του Βαγγέλη Μαρινάκη με την Nova.

Παράγοντες από διάφορους κλάδους μιλούν για μια προβληματική συμφωνία. Σε μεγάλο βαθμό, ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει δηλώσει την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο η συνδρομητική τηλεόραση να περάσει στον έλεγχο του Ελληνίδα εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς ανησυχεί για τα τηλεοπτικά δικαιώματα που εισπράττουν σήμερα από τη συνδρομητική τηλεόραση Nova.

Αντιδράσεις -και μάλιστα έντονες- υπάρχουν και από τον πολιτικό κόσμο, με την αξιωματική αντιπολίτευση να στηλιτεύει τις «παρενέργειες» στον χώρο του πολύπαθου ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ακόμη και το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας (όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις διαθέσιμες πληροφορίες) χαρακτηρίζεται «προβληματικό».

Οικονομικοί αναλυτές θεωρούν πως το ύψος του «κουρέματος» των δανείων που φέρονται να αποδέχονται οι πιστώτριες τράπεζες είναι μεγάλο και εγείρει διάφορα ερωτήματα, με δεδομένο πως ακόμη πασχίζουν να βρουν την κατάλληλη φόρμουλα για να διαχειριστούν το τεράστιο άγος των κόκκινων δάνειων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (και τις μικρότερες απώλειες).

Οι ίδιοι επισημαίνουν πως εάν ισχύουν όσα γράφονται περί «κουρέματος» 80% στις δανειακές υποχρεώσεις, αυτό σημαίνει ότι θα διαγραφούν χρέη ύψους περίπου 240 εκατ. ευρώ.

Ένα ποσό, όπως λένε, εξαιρετικά μεγάλο, που θα κληθούν να επωμιστούν οι τράπεζες, οι οποίες ενισχύθηκαν τρεις φορές στη διάρκεια της κρίσης με χρήματα των Ελλήνων πολιτών.

Όλα τα παραπάνω έρχονται λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και μιλούν για την ύπαρξη συμφωνίας ανάμεσα στις πιστώτριες τράπεζες και στην εταιρεία του ομίλου Alter Ego, Mass Media, συμφερόντων του Ελληνα εφοπλιστή, για τη μεταβίβαση του ποσοστού (περίπου 36%) που κατέχουν στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X