Αναλύσεις

Fake news για Τσίπρα… με Μαλδίβες και πραξικόπημα

Fake news για Τσίπρα… με Μαλδίβες και πραξικόπημα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Fake news για Τσίπρα … με Μαλδίβες και πραξικόπημα –Η διασπορά ψευδών ειδήσεων ήταν και συνεχίζει να είναι ένα συχνό φαινόμενο στο διαδίκτυο, αλλά η εμφάνιση και υψηλή δημοφιλία των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης μετέτρεψε την διασπορά αυτή σε πραγματική επιδημία.

«Οι άνθρωποι ποτέ δεν λένε τόσα ψέματα, όσα μετά το κυνήγι, στη διάρκεια του πολέμου και πριν τις εκλογές», λέει ένα απόφθεγμα.

Τα fake news έχουμε φτάσει στο σημείο να πιστεύουμε αν πραγματικά… γράφονται κάποια πράγματα και αυτή την φορά, την άποψη την ενισχύει όλο και περισσότερο ο Άδωνις Γεωργιάδης με το νέο tweet για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ στο Twitter άρθρο της σελίδας lykavitos.gr όπου ο Γιώργος Τράγκας … «αποκάλυπτε» μυστικό ταξίδι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στις Μαλδίβες και λόγω του εκεί πραξικοπήματος σώθηκε με παρέμβαση των ΟΥΚ, πλοίων του ΝΑΤΟ και του εμίρη του Κουβέιτ!!!

«Απίστευτη Αποκάλυψη: Πήγαν τα ΟΥΚ να διασώσουν τον Τσίπρα από τις Μαλδίβες στις οποίες έκανε μυστικά χλιδάτες διακοπές; (εικόνες) | http://Lykavitos.gr», έγραψε στο tweet του ο Άδωνης Γεωργιάδης!

Σύμφωνα με το … «ρεπορτάζ», ο Γιώργος Τράγκας μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, είπε ότι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε … «χωρίς να ενημερώσει τις αρχές και τον ελληνικό λαό παραβιάζοντας έτσι τον θεσμικό του ρόλο».

Σε αντίθεση όπως είπε, ακόμα και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ που ενημερώνει ακόμα και αν κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο.

«Ο κύριος Πρωθυπουργός θα πρέπει να αναλογιστεί ότι η πρωθυπουργική ζωή δεν έχει μόνο χλιδή με διαμονή σε πανάκριβα θέρετρα και πούρα, αλλά έχει και βαρυσήμαντες ευθύνες», πρόσθεσε ο γνωστός κ. Τράγκας ο οποίος ανέκραξε με νόημα:

«Όχι μόνο πούρα κοχίμπα και μοχίτο»

Οι απίστευτες αυτές «αποκαλύψεις» έγιναν πρωτοσέλιδο χθες από το «Μακελειό» και σε άλλα «έγκυρα» έντυπα της αντιπολίτευσης καθώς το αναπαρήγαγαν (liberal, thepressroom, kourdistoportocali και άλλα).

  • Τι έκανε πέρυσι το Φλεβάρη ο Αλέξης Τσίπρας

Δυστυχώς γι αυτούς ο Αλέξης Τσίπρας έχει άλλοθι για τις ημερομηνίες που αναφέρει το δημοσίευμα.

Και αυτό το λέμε τα γεγονότα και οι φωτογραφίες.

Γιατί η φωτογραφία που δημοσιεύεται είναι γνωστή η προέλευση και ο τόπος που τραβήχτηκε.

Η φωτογραφία είναι από τις πασχαλινές διακοπές του Πρωθυπουργού στην Κέρκυρα το 2017 απ’ο τα «Παραπολιτικά».

Να θυμίσουμε, ότι το πραξικόπημα στις Μαλδίβες έγινε από τις 3 έως τις 6 Φεβρουαρίου του 2018.

Τι έκανε σε αυτό το διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας;

Ο Πρωθυπουργός στις 2 Φεβρουαρίου έκοψε την πίτα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Επικρατείας και των συνεργατών του, αλλά και εργαζομένων.

Ενώ ο ιστότοπος τα «ellinikahoaxes.gr» που είναι η πρώτη, και μέχρι στιγμής μοναδική, συντονισμένη προσπάθεια κατάρριψης αναληθών δημοσιευμάτων στο ιντερνέτ αναφέρει τα εξής:

Από χθες κυκλοφορεί μια φήμη που αναφέρει ότι «ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας πήγε κρυφά για διακοπές στις Μαλδίβες και «χρειάστηκε επέμβαση για την διαφυγή του.»

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «στην επιχείριση διάσωσης πήραν μέρος οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες έστειλαν βατραχανθρώπους στο Ντουμπάι για να συνοδέψουν με ασφάλεια τον Πρωθυπουργό αλλά και δυνάμεις του ΝΑΤΟ (πολεμικά πλοία) που βρίσκονταν στην περιοχή.»…

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Fake News: Διαψεύδει ο Κραουνάκης ότι έκανε δήλωση στήριξης στον Παύλο Πολάκη

Fake News: Βιομηχανία παραγωγής από ΝΔ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X