Αναλύσεις

Η έκπληξη του Αδωνι Γεωργιάδη

Η έκπληξη του Αδωνι Γεωργιάδη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ομολογώ πως δεν το περίμενα. Τί; Τον Αδωνι Γεωργιάδη να μην μιλάει για “καμμένη γη”, για το …ρημαδιό που βρήκε το υπουργείο στο υπουργείο Ανάπτυξης και να επιρρίψει τις…επτά πληγές του Φαραώ στον προκάτοχό του και το ΣΥΡΙΖΑ.

Με εξέπληξε, ευχάριστα είναι γεγονός, η δήλωσή του τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε υπουργός, ότι βρήκε ενδιαφέρον έργο το οποίο και θα συνεχίσει. Πολύ σωστή προσέγγιση. Θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτή η λογική, που κυριαρχεί δεκαετίες τώρα στο πολιτικό μας σύστημα η κάθε νέα κυβέρνηση να γκρεμίζει ότι έχτισε η προηγούμενη. Οχι να μην αλλάζει, αλλά να τα γκρεμίζει όλα υποτασσόμενη στην παθολογία της “καμμένης γης”.

Εξάλλου, κερδισμένη θα είναι οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση κτίσει πάνω σε βάσεις, που άφησε η προηγούμενη. Κερδίζει χρόνο τουλάχιστο. Επίσης, διαχέει στην κοινωνία ένα πνεύμα συναίνεσης, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας.

Απόδειξη της σωστής προσέγγισης η Αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία με τη μόχλευση θα μπορεί να δώσει δάνεια 5 δισ. ευρώ. Ο Αδωνις τί έκανε; Συνέχισε πάνω σε ότι οικοδόμησε ο Γιάννης Δραγασάκης, Τί κερδίζει; Χρόνο. Δηλαδή η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα δώσει δάνεια νωρίτερα από το χρόνο που θα έδινε αν ξεκινούσε όλο το πρότζεκτ από την αρχή. Ποιος κερδίζει; Μα, είναι ηλίου φαεινότερο πως κερδίζει η κυβέρνηση που θα δώσει τα δάνεια, καθώς και η ελληνική οικονομία και οι επιχειρήσεις.

Είναι η αντίθετη, η δημιουργική προσέγγιση, από εκείνη του Κωστή Χατζηδάκη για τη ΔΕΗ. Και ξέρετε ποιος θα έχει φθορά για τα ακριβότερα τιμολόγια; Εκτός από την οικονομία (για το σκέλος που αφορά στις επιχειρήσεις), τα νοικοκυριά και η κυβέρνηση και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον αυτό διδάσκει το παρελθόν.

Ο Προβοκάτορας

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X