Επιλογές

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Λεμέρ στο Μαξίμου

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Λεμέρ στο Μαξίμου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του στο Παρίσι. 

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Γάλλος υπουργός αναφέρει για αυτή την συνάντηση ότι ήταν: «Πολύ καλή συνομιλία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το μέλλον της ευρωζώνης και την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και χρηματοοικονομικής σχέσης μας».

Ποιος είναι Μπρούνο Λεμέρ

Δεξιός, με σπουδές στα οικονομικά που ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Ντομινίκ ντε Βιλπάν και στη συνέχεια έγινε βουλευτής.

  • Ενώ είχε διατελέσει υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (2008)
  • Και υπουργός Γεωργίας με Πρωθυπουργό τον Φρανσουά Φιγιόν

Οι πολίτικες του φιλοδοξίες το 2014 τον βρήκαν να διεκδικεί την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος, απέναντι στον Νικολά Σαρκοζί, χωρίς αποτέλεσμα.

Αλλά δεν πτοήθηκε, και το 2017 θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος στις προκριματικές εκλογές της Δεξιάς, παίρνοντας μόνο 2,4%!

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στο τέλος του μήνα τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς έχει στόχο να συζητήσει και να πετύχει την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που επιβάλλουν οι δανειστείς στο 3,5% του ΑΕΠ, έως και το 2022. Ώστε να δημιουργήσει περιθώρια μείωσης των φόρων αλλά και την διατήρηση των κοινωνικών δαπανών.

Να σημειώσουμε, ότι στο Παρίσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με το Εμανουέλ Μακρόν,στις 29 Αυγούστου, θα βρεθεί στο Βερολίνο για να συνομιλήσει, με την Άνγκελα Μέρκελ, και τέλος θα μεταβεί στη Χάγη.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Θρήνος για τον 14χρονο στη Λαμία: Η προφητική συμβουλή της μητέρας του

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X