Επιλογές

Μητσοτάκης: Το τρίγωνο των Βερμούδων για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μητσοτάκης: Το τρίγωνο των Βερμούδων για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θα μπορούσε να είναι και να αποδειχτεί το τρίγωνο των Βερμούδων για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι προερχόμενοι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς κάνουν δύσκολη τη ζωή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπάρχει και ένα δεύτερο τρίγωνο των Βερμούδων εκτός ΝΔ και για το λόγο αυτό λιγότερο επικίνδυνο για τον πρωθυπουργό. Στις τρεις κορυφές του τριγώνου συναντάμε τον Βαγγέλη Βενιζέλο, την Αννα Διαμαντοπούλου και την Μαρία Δαμανάκη.

Κι΄εδώ υπάρχει ένας πονοκέφαλος. Σε έρευνα που έγινε τα αποτελέσματα έδειξαν πως η Αννα Διαμαντοπούλου (τις έχει ιδιαίτερη αδυναμία ο Κυριάκος Μητσοτάκης) δεν τραβάει και συνεπώς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πρέπει να αποκλειστεί από την κούρσα για το θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από το Νεοδημοκρατικό στρατόπεδο οι πληροφορίες που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Kontranews αναφέρουν πως το εσωκομματικό τρίγωνο, συνιστά και μία μεγάλη παγίδα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο Κώστας Καραμανλής θέτει προς το παρόν τον εαυτό του εκτός της κούρσας. Η επιλογή του είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος και εκεί ρίχνει όλο το πολιτικό του βάρος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επιθυμεί να επανεκλεγεί. Στην περίπτωση, όμως, που εκδηλώσει ενδιαφέρον ο Κώστας Καραμανλής, τότε θα αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως επανειλημμένα σας ενημερώσαμε είναι η πιο δύσκολη περίπτωση. Ο Μεσσήνιος πολιτικός επιθυμεί σφόδρα να καταλάβει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και απειλεί μέσω φιλικών του μέσων ενημέρωσης πως θα προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στο εσωτερικό του κόμματος. Ο ίδιος θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του έπαιξε άσχημο παιχνίδι με την αντιπροεδρία της Κομισιόν.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να έχει στο Προεδρικό Μέγαρο έναν πολιτικό ο οποίος είναι εθνικιστής και οι θέσεις του για τα εθνικά θέματα και ιδίως για τη Βόρεια Μακεδονία πόρω θα απέχουν από τις θέσεις και τις επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου. Θα πρόκειται για μία επιλογή που θα προκαλεί μεγάλες τριβές και αυτό θα είναι το τελευταίο που θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X