Βιβλίο

~Οι αναγνώστες γράφουν για «Το άνθος της ζωής» της Ιωάννας Γκανέτσα~

~Οι αναγνώστες γράφουν για «Το άνθος της ζωής» της Ιωάννας Γκανέτσα~
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η αγάπη για την λογοτεχνία και για την φιλαναγνωσία δεν εκφράζεται μόνο την παγκόσμια ημέρα βιβλίου αλλά κάθε μέρα.
Ο eretikos.gr και η στήλη eretikoi poiites, τιμώντας την παγκόσμια ημέρα βιβλίου, προτείνουν στους αναγνώστες τους έργα των συνεργατών – δημιουργών από τον χώρο της ποίησης και της πεζογραφίας.

«Πολύ ωραία αφήγηση, γρήγορη, χωρίς βερμπαλισμούς, χωρίς να θέλεις να κάνεις επίδειξη.
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ τα συναισθήματα τα ερωτικά καθώς και οι σκηνές. Με ποικιλία και ρεαλισμό. Αλλά και αγωνία για την έκβαση.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ η σκηνογραφία και πρωτότυπη. Βοτανικός κήπος και λουλούδια, μου έμαθς τόσο ωραία και υποδόρια με την καλή έννοια αλλά και στόλισες το σκηνικό δράσης. Το τέλος επίσης ενώ έμοιαζε ότι δεν θα μου άρεσε στο τέλος μού άρεσε πολύ. Σούμα: Μπράβο σου. καλή και όμορφη έκπληξη».
Μιχάλης Σπέγγος, Συγγραφέας

«Όσο κι αν προσπάθησα να αποστασιοποιηθώ από την ιστορία, δεν τα κατάφερα. Ζω ακόμη παρέα με την παρέα του Οδυσσέα και της Φρέγια. Πολύ δυνατά συναισθήματα, πολυαγαπημένο να είναι «Το άνθος της ζωής».
Κάκια Ξύδη, Εκδότρια-Συγγραφέας

“Ο έρωτας στο βιβλίο της Ιωάννας Γκανέτσα δεν είναι ο Γόρδιος δεσμός ούτε και η Δαμόκλειος Σπάθη μεταξύ των δύο φύλων. Ο έρωτας παρόλες τις εντάσεις, τις απογοητεύσεις, τα διλήμματα και τα αδιέξοδα είναι ζωτικής σημασίας. Ερωτεύομαι, υπάρχω, σκέφτομαι, βελτιώνονται, προσπαθώ, διεκδικώ. Ο έρωτας το” άνθος της ζωής” της Ιωάννας είναι ο δρόμος για την αυτογνωσία, την κατανόηση, τη δύναμη να αποδεχθούμε και να παραδεχτούμε. Πάνω από όλα όμως να εκτιμήσουμε ή και να μη σταματήσουμε την περιπλάνηση στην αναζήτηση αυτού του άνθους της ζωής όπως και οι ήρωες του βιβλίου της.
Ράνια Αγγελακούδη, Ποιήτρια

«Το βιβλίο μου άρεσε πολύ αλλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι είναι από τα πιο καλογραμμένα βιβλία που έχω διαβάσει, με πολύ σωστό λόγο!»
Μαίρη Γκαζιάνη, Συγγραφέας

Αν και διστακτικός στην αρχή για την αγορά του βιβλίου, είτε ίσως γιατί δεν είναι το είδος μου είτε γιατί τα στερεότυπα στην Ελλάδα καλά κρατούν, αποφάσισα τελικά να το αγοράσω. Από τις πρώτες σελίδες κατάλαβα ότι η συγγραφέας ξέρει να χειρίζεται όχι μόνο τον λόγο αλλά και την έννοια των λέξεων, με αποτέλεσμα ο αναγνώστης να μπαίνει γρήγορα στο πνεύμα του βιβλίου. Με την βασική προϋπόθεση ότι ανήκεις σε αυτούς τους εναπομείναντες συναισθηματικούς τύπους που ερωτοτροπούν με την ίδια την καθημερινότητα και βλέπουν μέσα από τα μάτια τους ένα κόσμο ρομαντικό γεμάτο μυρωδιές, όπως ο βασιλικός κήπος του Εδιμβούργου στον οποίο και εξελίσσεται η ιστορία με συμμάχους τι άλλο -τα λουλούδια. Με πρωταγωνιστές τον λωτό (Φρέγια) και το ρόδο (Οδυσσέας) δυο λουλούδια σύμβολα από την αρχαιότητα, η συγγραφέας σε οδηγεί στα μονοπάτια του σημαντικότερου, ωραιότερου και πιο δυνατού συναισθήματος που μπορεί ο άνθρωπος να βιώσει στην ζωή, τον ερώτα! Ενός έρωτα όχι ιδανικού, μέσα στην γυάλα, αποστειρωμένου, με οδηγίες χρήσεων αλλά ενός έρωτα ζωντανού, ρεαλιστικού, αφήνοντας τα σημάδια του πάνω στους δύο πρωταγωνιστές αλλά και με πολύ μεγάλη επιτυχία στον ίδιο τον αναγνώστη που είναι για μένα και το πιο σημαντικό. Δεν ξέρω αν είναι βιβλίο εμπορικό, καθώς απευθύνεται σε αναγνώστες που θέλουν να εμβαθύνουν στο θέμα του έρωτα, πάντως σίγουρα είναι αληθινό!! Διαβάστε το!!
Σ.Π.

«Το άνθος της ζωής της Ιωάννας Γκανέτσα φέρνει τον έρωτα στη ζωή ενός άνδρα και με ρεαλισμό και ευαισθησία περιγράφει τα γεγονότα και τα διλήμματά του, όπως και τα διλήμματα των ηρώων. Συγκλονιστικές περιγραφές της ερωτευμένης ψυχής, υπέροχες περιγραφές του φυτικού κόσμου, αποδίδοντας ταυτόχρονα και την αρχέγονη, μυθολογική, φιλοσοφική σημασία κάθε φυτού.
Ένα πάντρεμα της φύσης και του ανθρώπου, η ταύτισή τους, η αποκάλυψη της ψυχής μέσα από την επαφή με τη φύση.
Πιστεύω πως σε όλα τα λογοτεχνικά έργα ο έρωτας είναι το θέμα, εδώ όμως είναι γραμμένος με ιδιαίτερο ύφος, λέξεις που τρέχουν και δεν θέλεις να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου. Τα συναισθήματα και οι σκέψεις των ηρώων αναλύονται και αποδίδονται με ένα πάθος που οδηγεί σε διλήμματα, σε λανθασμένες αποφάσεις, σε μυστικά θανάτου.
Τελικά σε έναν έρωτα που τελειώνει. Και συνεχίζεται μετά από χρόνια. Επίσης σημαντικό κομμάτι του βιβλίου είναι ο έρωτας για τα φυτά και τα λουλούδια, τα χρώματα, οι τέσσερις εποχές και η σύνδεση με τους ήρωες. Ένα ταξίδι έρωτα και ζωής. Μέσα από την αγάπη των ηρώων για τη φύση».
Ελευθερία Ξανθοπούλου

«Καιρό είχα να ενθουσιαστώ τόσο πολύ με βιβλίο, όσο να προσπαθώ να το διαβάσω πιο αργά για να μην τελειώσει! Η αλήθεια είναι ότι μου δημιούργησε ένα συνονθύλευμα συναισθημάτων, κάθε κεφάλαιο κ διαφορετικό. Νευρίασα, συγκινήθηκα, ενθουσιάστηκα, ένιωσα ξανά αυτόν τον μεγάλο έρωτα όπως ο Οδυσσέας μέσα από την ανάγνωση. Μου άρεσαν απίστευτα οι λεπτομέρειες του βοτανικού κήπου, της Σκοτίας και ο συνδυασμός των λουλουδιών και της φιλοσοφίας! Εκστασιάστηκα πραγματικά, ένιωσα τόσα πολλά! Πριν λίγο το τελείωσα κ ακόμη καρδιοχτυπώ. Ήταν εξαίσιο. Σας ευχαριστώ γι αυτό το απίστευτο ταξίδι».
Ευγενία Μπόρσα

«Η συγγραφέας Ιωάννα Γκανέτσα τοποθετεί την ιστορία της μέσα στον βασιλικό Βοτανικό κήπο του Εδιμβούργου της Σκοτίας. Εκεί ο ήρωάς της, ο Οδυσσέας, μέσα σε ένα εκρηκτικό τοπίο απο χρώματα δέντρα και λουλούδια θα ανακαλύψει το δικό του μοναδικό άνθος που θα του ανατρέψει τα πάντα. Η συγγραφέας δεν παρουσιάζει τον έρωτα ως κάτι το ρομαντικό η ευγενές συναίσθημα αλλά πιο ρεαλιστικό. Σαν μια ορμή, σαν ένας άγριος ποταμός που παρασέρνει τα πάντα. «Το άνθος της ζωής» είναι ένα απολαυστικό ταξίδι στην ψυχοσύνθεση των ηρώων που στο τέλος τους φέρνει αντιμέτωπους με τον εσωτερικό τους κόσμο. Τα θέλω τους και τα λάθη τους. Εξαιρετικό.
Κατερίνα Κοφινά

«Ένα βιβλίο που το διαβάζεις μια φορά μονορούφι και μια δεύτερη σελίδα σελίδα ή σταγόνα σταγόνα αν θέλετε, σαν γιατρικό της ψυχής.
Φώτης Βακιρτζηδέλης

«Μόλις ολοκλήρωσα «Το άνθος της ζωής». Συγχαρητήρια! Δεν περίμενα ότι θα με εντυπωσιάσει τόσο! Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, με χαρακτήρες πραγματικούς και όχι εξιδανικευμένους, που αμφιταλαντεύονται στο κάλεσμα του Έρωτα. Πολύ πρωτότυπη σύλληψη. Μπράβο!»
Βάλη, αναγνώστρια

«Σε ευχαριστώ για το ταξίδι. Μέσα από κάθε σου ήρωα βρήκα πτυχές της δικής μου ψυχής, ειδικά στις γκρίζες περιοχές. Ούτε με τον καλύτερο ψυχαναλυτή δεν θα μπορούσα να κάνω τέτοια ενδοσκόπηση».
Κώστας Προβίδας

Δε διαβάζω βιβλία Δεν το λέω και το χαίρομαι, ίσα ίσα, ντρέπομαι κιόλας, αλλά μάλλον από ότι κατάλαβα δύσκολα με κράταγε ένα βιβλίο μέχρι τώρα, έκλειναν τα μάτια σου στην 5η σελίδα. Εεε λοιπόν με Το άνθος της ζωής» καμιά σχέση. Ανυπομονούσα να το διαβάσω. Έβρισκα ανούσια την τηλεόραση. Και χαιρόμουν τόσο πολύ που έκανα κάτι τέτοιο για μένα! Ήταν δημιουργικό, ποιοτικό με ενδιαφέρον. Πολύ ωραίες εικόνες. Ωραία ιστορία. Αλλά γενικά θέλω να πω ΜΠΡΑΒΟ.
Φιλιώ Αζαριάδη

«Το άνθος της ζωής ήταν για μένα φέτος έκπληξη. Το λάτρεψα. Ένα ψυχογράφημα. Μια εκτεταμένη αφήγηση με φιλοσοφικό έντονο background που μια δεινή μυθιστοριογράφος δεν αφηγείται απλά, αλλά και σκηνοθετεί. Ένα μείγμα οξυδέρκειας και ενόρασης, αρετές στις οποίες κανείς δεν αντιστέκεται. Χαρακτήρες που επεκτείνουν τα όρια της δικής μας ύπαρξης. Διαβάστε το.»
Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X