Επιλογές

Οι βουλευτές-κληρονόμοι εδρών και ο μπάρμπας στην κορώνη

Οι βουλευτές-κληρονόμοι εδρών και ο μπάρμπας στην κορώνη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για τον μπάρμπα στην κορώνη, μπήκαμε στον πειρασμό να δούμε ποιοι από τους βουλευτές έχουν όχι μόνο μπάρμπα, αλλά ακόμα και πατέρα στην κομματική… κορώνη.

Βλέπετε στο ελληνικό πολιτικό σύστημα η οικογενειοκρατία με κορυφαία έκφραση την κληρονομιά της βουλευτικής έδρας ή άλλου πολιτικού αξιώματος, είναι η καλύτερη προίκα που αφήνουν στα παιδιά τους, τα ανίψια τους ή ακόμα και τα εγγόνια οι πολιτικοί, για να αποδειχθεί και πρακτικά ότι η πολιτική είναι ένα πολύ προσοδοφόρο επάγγελμα. Αλλιώς γιατί αυτοί οι τόσο άξιοι νέοι και νέες να μην στραφούν στον ιδιωτικό τομέα; Εκτός και αν φιλοδοξούν να θυσιαστούν για να σώσουν εμάς και την πατρίδα.

Η Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές εξέλεξε 75 βουλευτές. Από αυτούς οι δώδεκα  έχουν κληρονομήσει τη βουλευτική έδρα από τον πατέρα τους ή το θείο τους. Οι δώδεκα κληρονόμοι είναι λοιπόν:

Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Καραμανλής (Σέρρες), Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Χρίστος Δήμας, Χρίστος Σταϊκούρας, Νικόλας Παναγιωτόπουλος, Κώστας Σκρέκας, Σίμος Κεδίκογλου και Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

Στη λίστα των πολιτικών κληρονόμων θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και τον Κώστα Μπακογιάννη. Ομως αυτός δεν είναι βουλευτής, αλλά προς το παρόν ένας απλός …δήμαρχος Αθήνας.

Βεβαίως υπάρχουν κληρονόμοι και οικογενειακή προίκα και σε άλλες παρατάξεις. Κορυφαία στη χώρα η οικογένεια των Παπανδρέου, που οι ρίζες της επεκτείνονται σε βάθος εκατό και πλέον χρόνων.

Να υπενθυμίσουμε ότι και η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ από τον οικογενειακό πολιτικό σωλήνα ξεπήδησε.

Και για να έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα θα παραφράσουμε την επική ρήση του μακαρίτη Γιώργου Κατσιφάρα “αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας. Εδώ ισχύει το αν δεν υπήρχε ο μπαμπάς ή ο θείος δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας…

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Μας άφησε άφωνους η Ντόρα Μπακογιάννη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X