Επιλογές

Πέθανε ο Στέλιος Σκλαβενίτης στα 52 χρόνια

Πέθανε ο Στέλιος Σκλαβενίτης στα 52 χρόνια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε ξαφνικά το πρωί της Κυριακής ο Στέλιος Σκλαβενίτης. Ηταν ένα από τα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας που είναι ιδιοκτήτρια της  ομώνυμη αλυσίδας σούπερ μάρκετ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος Στέλιος δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.
Την περασμένη εβδομάδα διαγνώστηκε με γρίπη, όμως στη συνέχεια η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο την Πέμπτη, όπου και νοσηλευόταν.

Το βράδυ του Σαββάτου η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπήκε στην Εντατική.
Το πρωί της Κυριακής, άφησε την τελευταία του πνοή. Ήταν μόλις 54 ετών και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Αυτοκτόνησε ο πρόεδρος της SingularLogic Μιχάλης Καριώτογλου

Μαζί με τα αδέλφια του Μαρία και Γεράσιμο, βρισκόταν στη διοίκηση του ομίλου και σήκωσαν το βάρος της εξαγοράς και συγχώνευσης με τον «Μαρινόπουλο», μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές κινήσεις στο χώρο. Μετά από αυτήν ο όμιλος Σκλαβανίτη αριθμεί 538 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1954 από τους Ιωάννη Σκλαβενίτη, Σπύρο Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο, αρχικά ως Χονδρέμπορος. Το πρώτο σούπερ μάρκετ άνοιξε το 1969 στο Περιστέρι της Αθήνας.

Πώς έχτισε την αυτοκρατορία ο Σκλαβενίτης

Η επιχείρηση του Σκλαβενίτη χτίστηκε βήμα-βήμα και πλέον αποτελεί τον… γαμπρό και όχι τη νύφη στις εξαγορές. Η εκ Λευκάδος οικογένεια Σκλαβενίτη ξεκινάει από το 1920 με μια εταιρεία εισαγωγών ξυλείας κι εξαγωγών κρασιών. Το 1936 η οικογένεια καταστρέφεται οικονομικά, μετά από ένα ατύχημα σε μεγάλη παρτίδα εμπορευμάτων που αποστέλλονταν στο εξωτερικό. Οι ατυχίες οδήγησαν τον Γεράσιμο Σκλαβενίτη στην Αθήνα. Η κατοχή, βρίσκει την οικογένεια σε δεινή οικονομική κατάσταση και το 1942 πεθαίνουν μέσα στην ανέχεια και οι δύο γονείς.

Η ιστορία συνεχίζεται όταν τα παιδιά, ο Γιάννης και ο Σπύρος Σκλαβενίτης θα αρχίσουν τη δραστηριότητά τους στο εμπόριο και στα τέλη της δεκαετίας του ’40 ξεκίνησαν να διαθέτουν κεχρί, κανναβούρι, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης στην Κεντρική Αγορά.

Τα δύο αδέλφια Σκλαβενίτη στρέφονται στο εμπόριο ειδών μπακαλικής και μπαχαρικών, ενώ το 1950 γνωρίζονται με τον μικρασιατικής καταγωγής Μιλτιάδη Παπαδόπουλο. Το 1954 οι τρεις φίλοι προχωρούν στη δημιουργία της Σκλαβενίτης & Σία με έδρα τα Πετράλωνα κι αντικείμενο τη χονδρική πώληση τροφίμων.

Γιώργος Χρηστίδης

Ο μεγάλος φόβος του Ερντογάν: Η κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X