Facebook Twitter Viber Messenger WhatsApp E-mail |
Χοληστερίνη – Αμύγδαλα: Τα οφέλη τους για την υγεία μας έχουν τεκμηριωθεί εδώ και αιώνες και σύγχρονες έρευνες τα επιβεβαιώνουν στο έπακρο.
Τα αμύγδαλα είναι καλή πηγή βιταμίνης-Ε, χαλκού, μαγνησίου και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης. Περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα υγιών ακόρεστων λιπαρών οξέων και πολλών βιοδραστικών μορίων (όπως ίνες, φυτοστερόλες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά), τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων.
Δείτε τα μοναδικά οφέλη των αμυγδάλων για την υγεία σας:
Μειώνουν την χοληστερίνη
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό American Diatetic Association έδειξε ότι η κατανάλωση αμυγδάλων αυξάνει τα επίπεδα βιταμίνης Ε στο πλάσμα και στα ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα, ενώ μειώνει και τα επίπεδα στην χοληστερίνη. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά σε καθημερινή βάση και αποτρέπει το φράξιμο των αρτηριών και την οξείδωση της χοληστερόλης.
Μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια πραγματοποίησαν έρευνα για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αμυγδάλων σε διάφορους τύπους καρκίνου και απέδειξαν ότι η μεγαλύτερη επίδραση αφορούσε τον καρκίνο του ορθού. Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι “η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, μέσω ενός λιπιδίου που περιέχουν”. Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Cancer Letters.
Μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων
Τα αμύγδαλα, μαζί με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και σπόρους εν γένει, συνδέονται συχνά με βελτιωμένα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και με την καλύτερη υγεία της καρδιάς.
Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της στεφανιαίας καρδιακής νόσου.
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Circulation, έδειξε ότι όταν τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται ως σνακ στη διατροφή των υπερλιπιδαιμικών ατόμων, μπορούν να μειώσουν σημαντικά τους παράγοντες κινδύνου της στεφανιαίας καρδιακής νόσου, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε άπαχα (πρωτεΐνες και φυτικές ίνες) και μονοακόρεστα συστατικά.
Πηγή:medicalnewstoday.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η πρώτη Ανάσταση στη Χίο με τον «ιπτάμενο» ιερέα (vid)
Το Άγιο Φως στην Αθήνα με ειδική πτήση: Τι ώρα φτάνει στην Ελλάδα
Τα καυτά τιμόνια της ασφάλτου – Φεύγοντας από την Αθήνα για ανάσταση (οδικώς)
Τραμπ 2.0: Τι περιμένει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους αν επανεκλεγεί
Λεωνίδιο Αρκαδίας: Το έθιμο με την ανύψωση των αερόστατων το Μεγάλο Σάββατο
Γάζα/ Αντιπροσωπεία της Χαμάς στην Αίγυπτο: Ύστατες προσπάθειες για κατάπαυση πυρός
ΕΣΥ: Στις 13 Μαΐου ξεκινούν τα sms για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας
Ολες οι Ειδήσεις
- Η πρώτη Ανάσταση στη Χίο με τον «ιπτάμενο» ιερέα (vid)
- Το Άγιο Φως στην Αθήνα με ειδική πτήση: Τι ώρα φτάνει στην Ελλάδα
- Τα καυτά τιμόνια της ασφάλτου – Φεύγοντας από την Αθήνα για ανάσταση (οδικώς)
- Τραμπ 2.0: Τι περιμένει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους αν επανεκλεγεί
- Λεωνίδιο Αρκαδίας: Το έθιμο με την ανύψωση των αερόστατων το Μεγάλο Σάββατο
- Γάζα/ Αντιπροσωπεία της Χαμάς στην Αίγυπτο: Ύστατες προσπάθειες για κατάπαυση πυρός
- ΕΣΥ: Στις 13 Μαΐου ξεκινούν τα sms για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας
- Δακτύλιος στην Αθήνα 2024: Οι μέρες που δεν θα ισχύει για το κέντρο
- Παναγιώτης Χαρέλας: Σοκ στη Βέροια από τον αδόκητο θάνατο του πρόεδρου των Συνοριακών Φυλάκων
- ΑΔΕΔΥ -ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία στις 21 Μαΐου – Ποιοι συμμετέχουν