Ελλάδα

Ρεπορτάζ κοιλιάς για τα ονόματα των υπουργών του Κυριάκου

Ρεπορτάζ κοιλιάς για τα ονόματα των υπουργών του Κυριάκου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενα αγαπημένο σπορ των δημοσιογράφων όταν δεν έχουν πληροφορίες είναι το ρεπορτάζ  κοιλιάς. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο καθένας βάζει τη φαντασία του και αρχίζει να συντάσσει ρεπορτάζ το οποίο δεν έχει καμία πραγματική βάση. Οταν θα προκύψουν οι πληροφορίες και αν διαψευστούν θα μιλήσουν για εκπλήξεις.

Των τελευταίων ημερών το ρεπορτάζ κοιλιάς που έχει μεγάλη άνθηση και πέραση είναι τα ονόματα των νέων υπουργών, τα οποία μπορεί να μην κυκλοφορούν στα γραφεία του κόμματος που αναμένεται να σχηματίσει κυβέρνηση, αλλά τα άτιμα κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Για παράδειγμα ενώ λένε πως ούτε οι πιο στενοί συνεργάτες γνωρίζουν τις σκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνέχεια σχηματίζουν σχεδόν ολόκληρη την κυβέρνηση. Θαύμα, θαύμα…

Για να καταλάβετε την ακρίβεια των πληροφοριών θα αναφέρουμε μόνο την περίπτωση του Αδωνι Γεωργιάδη. Υπάρχουν δημοσιεύματα (όχι βεβαίως ρεπορτάζ) που τον θέλουν εκτός κυβέρνησης και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος και άλλα που τον τοποθετούν σε παραγωγικό υπουργείο. Διαλέγετε και παίρνετε. Τσάμπα είναι…

Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα ποτ πουρί από δημοσιεύματα με ονόματα υπουργών που άρχισαν να ράβουν κουστούμια, για την περίπτωση που υπάρξει αυτοδυναμία. Λες και δεν μπορούν να πάνε στο ράφτη την επομένη των εκλογών να ράψουν κοστούμι ή να αγοράσουν ένα έτοιμο βρε αδελφέ. Υπάρχουν και καλά έτοιμα.

Λοιπόν τα ρεπορτάζ της κοιλιάς με γραφή που παραπέμπει ενίοτε σε στιλ Πυθίας, αναφέρουν με κάθε εγκυρότητα ότι στην «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Οικονομικών είναι πιθανόν να καθίσει ο Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ άλλοι αναφέρουν τον Γιάννη Στουρνάρα. Που σημαίνει ότι αν δεν καθίσει ο Σταϊκούρας, ίσως να καθίσει ο Στουρνάρας, ενώ δεν αποκλείεται και κάποιος τρίτος ή τέταρτος. Θαυμάστε, επίσης ακρίβεια πληροφοριών για τον διευθυντή του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Στέλιο Πέτσα. Γράφουν πως κάποιοι (ποιοι άραγε πλην του Κυριάκου;) τον φέρουν ως αρμόδιο για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σε παραγωγικό υπουργείο -μάλλον στο Ανάπτυξης, με αιχμή τις επενδύσεις- ενδέχεται να τοποθετηθεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ το όνομα του άλλου αντιπροέδρου, Κωστή Χατζηδάκη, ακούγεται για το υπουργείο Παιδείας, όπως και αυτό της Νίκης Κεραμέως.

Ένας ακόμα στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος,ίσως αναλάβει το διευρυμένο υπουργείο Εσωτερικών (δεν αποκλείεται ωστόσο να τοποθετηθεί σε νευραλγικό πόστο εντός του Μαξίμου), ο Νίκος Δένδιας συζητείται για το υπουργείο Εξωτερικών, ο Βασίλης Κικίλιας για το Πεντάγωνο, ο Γιάννης Βρούτσης για το υπουργείο Εργασίας, η Όλγα Κεφαλογιάννη για το Τουρισμού, ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα για το Υποδομών και ο Μακάριος Λαζαρίδης για υπουργείο που σχετίζεται είτε με τον Τύπο είτε με τα εθνικά μας θέματα.

Επίσης, στα ονόματα που ακούγονται προς υπουργοποίηση είναι αυτά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (ίσως στο Προστασίας του Πολίτη), των καθηγητών Άγγελου Συρίγου και Γιώργου Γεραπετρίτη (άλλα ρεπορτάζ τον τοποθετούν στο Οικονομικών μαζί με τον Στουρνάρα (ενδέχεται να αναλάβει ρόλο εντός του Μαξίμου), του Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, του Νίκου Παναγιωτόπουλου (στο Δικαιοσύνης), του Γιώργου Κουμουτσάκου, του Μάκη Βορίδη (άλλα ρεπορτάζ τον έχουν αποκλείσει λόγβ της προσέγγισης Κυριάκου με τον Καραμανλή) της Μαριέττας Γιαννάκου, της Δόμνας Μιχαηλίδου (συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη), του τεχνοκράτη Ευθύμιου Βιδάλη (στο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), του Βασίλη Οικονόμου και του Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Αν, όλα αυτά τα στελέχη τα δούμε σε υπουργεία θα πρόκειται για θηριώδες κυβερνητικό σχήμα.

Και όλα τα προηγούμενα γράφτηκαν παρότι όπως αναφέρεται στο τέλος του δημοσιεύματος ή κάπου στη μέση ως “φύλο συκής” ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά αρκετά κλειστά χαρτιά και έχει προειδοποιήσει για εκπλήξεις στην κυβέρνησή του…

Κατά τα λοιπά κάνουν λόγο, όπως πάντα, για έγκυρες πληροφορίες…

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X