Επιλογές

Το φιλί του Αλέξη στη Ρένα

Το φιλί του Αλέξη στη Ρένα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το φιλί του Αλέξη Τσίπρα στη Ρένα Δούρου μετά την ομιλία του τη Δευτέρα σε βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική παράταξη, αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη της επιτυχίας της περιφερειάρχη Αττικής στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Η Ρένα Δούρου, η “για όλα φταίει η Δούρου”, ο εθνικός αποδιοπομπαίος τράγος, πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της απέναντι σε υπέρτερους αντιπάλους της. Ολοι σχεδόν προέβλεπαν τη συντριπτική της ήττα, τον αποκλεισμό της από το δεύτερο γύρω, αλλά διέψευσε όλες τις Κασσάνδρες.

Και τώρα καλείται στο δεύτερο γύρω να ολοκληρώσει τον αγώνα της. Εναν αγώνα με τον οποίο όχι μόνο εκφράζει ολόκληρο το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτελεί και τα σάλπισμα της αντεπίθεσης που κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας. Το είπε εξάλλου, ρητά και κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. Μάλιστα κάλεσε όλα τα στελέχη, τους βουλευτές, τα μέλη και τους πολίτες να συστρατευτούν στο πλευρό της Ρένας Δούρου. Τόνισε μάλιστα ότι «η Ρένα μπορεί να γυρίσει το ματσάκι».

Είναι η μεγαλύτερη, η σπουδαιότερη αναγνώριση του αγώνα της, ο οποίος τώρα μάλιστα παίρνει ιδιαίτερα συμβολικά χαρακτηριστικά.

Και ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα έκανε αυτή την αναφορά αν δεν γνώριζε τον τιτάνιο αγώνα της Ρένας Δούρου, το πείσμα, την προσπάθεια και προπαντός το έργο που έχει επιτελέσει και πολύ περισσότερο αυτό που έχει προγραμματίσει να επιτελέσει κερδίζοντας την περιφέρεια Αττικής.

Σήμερα η Ρένα Δούρου αποκτά ένα πολύ πιο σπουδαίο ρόλο. Είναι η μπροστάρισσα, η σημαιοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια, όχι μόνο να κερδίσει την Αττική, αλλά και στην έφοδο που θα επιχειρήσει για να κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Γιατί, η Ρένα Δούρου είναι από τη στόφα εκείνων των ανθρώπων, που εκφράζει απόλυτα η ρήση του Νίτσε «ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό». Και κατά της Ρένας Δούρου καιρό τώρα επιχείρησαν να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο «δολοφονίας χαρακτήρα», αλλά δεν τα κατάφεραν. Και αυτό την έκανε πιο δυνατή, πιο αποφασισμένη να κερδίσει την επόμενη Κυριακή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X