Επιλογές

Βουλή: Επίθεση Καμμένου σε Τσίπρα, Κουντουρά και Κουίκ

Βουλή: Επίθεση Καμμένου σε Τσίπρα, Κουντουρά και Κουίκ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπική επίθεση στην Έλενα Κουντουρά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος.

«Οι αριστεροί ψηφοφόροι θα εκπροσωπηθούν στη Ευρωβουλή από την κ. Κουντουρά και εμείς θα περιμένουμε να σχηματίσουμε κοινοβουλευτική ομάδα αφού παραιτηθεί η κ. Κουντουρά και παραδώσει την έδρα της.

Θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωεκλογές με υποψήφια την κόρη του επικεφαλής της Βασιλικής Ένωσης Ελλάδας».

Εξίσου σκληρή με την επίθεση στην ‘Ελενα Κουντουρά ήταν και η επίθεση στον Τερενς Κουίκ ενώ στο στόχαστρο του Πάνου Καμμένου μπήκε και ο Πέτρος Κόκκαλης.

«Θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση ένας βουλευτής ο οποίος ουδέποτε εξελέγη αλλά προέκυψε από παραίτηση βουλευτή ο κ. Κουίκ.

Ο κ. Κουίκ κατέθετε στεφάνια στο Βίτσι και στο Γράμμο και τώρα καταθέτει στεφάνι στου Μπελογιάννη.

Ένα ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει μέσα τον κ. Κόκκαλη όχι γιατί είναι εγγονός του Πέτρου Κόκκαλη αλλά γιατί ανήκει σε μία οικογένεια που έχει δύο εταιρείες οι οποίες εξαρτώνται από το Δημόσιο και παίρνουν τα δημόσια έργα».

Ο κ. Καμμένος ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε εθνικές εκλογές για να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

«Ο κ. Θεοχαρόπουλος επί τέσσερα χρόνια αποτελούσε το μεγαλύτερο υβριστή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Σε αυτή την κυβέρνηση θέλετε να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης; Αυτή την κυβέρνηση θέλετε να εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός;

Όχι κύριε Πρωθυπουργέ δεν είναι δυνατόν να συνεχίσετε να κυβερνάτε με αυτούς τους όρους.

Κατεβείτε σε εκλογές ζητήστε κυβέρνηση εθνικής ενότητας και αφήστε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει».

Προκλήσεις της Τουρκίας

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ακόμη ότι λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης με τις πρωτοφανείς προκλήσεις της Τουρκίας, η συζήτηση έπρεπε να αναβληθεί και η Βουλή σε ειδική συνεδρίασή της έπρεπε να στηρίξει τις εθνικές θέσεις.

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμα ότι η Τουρκία απειλεί με δύο γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, “δηλαδή με κατοχή εθνικού εδάφους”,

αναφέρθηκε στις σημερινές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και πρόσθεσε ότι έπρεπε να κάνουμε αυτό που για πρώτη φορά κάνουν οι σύμμαχοί μας, αλλά και φίλοι εκτός των συμμαχιών που συμμετέχουμε, να στηρίξουμε, δηλαδή, το Διεθνές Δίκαιο.

Επισήμανε ότι αντ’ αυτού η Βουλή “έβγαλε” μια εικόνα διχόνοιας με προσωπικές αντιπαραθέσεις,

ενώ μιλώντας στη συνέχεια για τον πρόεδρο της ΝΔ, είπε ότι “δεν μιλάνε για κότερα όταν βρίσκονται στη γέφυρα του Noor 1”.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό “ο οποίος στην ομιλία του χρησιμοποίησε 46 φορές την λέξη “εμείς” εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ’, είπε ότι “για να μπορείτε να λέτε το “εμείς” υπήρχε εταίρος, χωρίς τους Ανεξάρτητους ‘Ελληνες, δεν θα ήσασταν Πρωθυπουργός”.

Η Ευρώπη των συμφερόντων

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι ενώ η χώρα βαδίζει προς τις ευρωεκλογές, εντούτοις δεν διεξάγεται καμία συζήτηση για το “τι Ευρώπη θέλουμε”, προσθέτοντας ότι η σημερινή ΕΕ “δεν έχει καμία σχέση με την ΕΟΚ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και των μεγάλων ηγετών,

την Ευρώπη των εθνών-κρατών, την Ευρώπη των ίσων”, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επισήμανση του Ανδρέα Παπανδρέου περί μετατροπής της Ευρώπης “σε μια Ευρώπη των συμφερόντων”.

Όπως σημείωσε σήμερα είναι “η Ευρώπη ενός μη θεσμοθετημένου οργάνου, του Eurogroup, των εντολών του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και του Βέμπερ ‘του μεγαλύτερου ανθέλληνα'”,

προσθέτοντας ότι σε αρκετές χώρες συγκυβερνούν δυνάμεις που ανήκουν στο ΕΛΚ και το ΕΣΚ, ως οπαδοί, αμφότεροι, της παγκοσμιοποίησης.

Υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ “θα παλέψουν για να ανατρέψουν την λογική της ισοπέδωσης των εθνών-κρατών”.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ξεχάσατε ότι ταξιδεύατε με ελικόπτερο σε σπίτια εφοπλιστών που είναι καναλάρχες(vid)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X