Επιλογές

Ξανθός: Η ΝΔ άφησε στο σύστημα υγείας 2,5 εκ. ανασφάλιστους

Ξανθός: Η ΝΔ άφησε στο σύστημα υγείας 2,5 εκ. ανασφάλιστους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός προς απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το πρόγραμμα που εξήγγειλε η ΝΔ για την Υγεία, υπενθυμίζει ότι «η ΝΔ ήταν αυτή που στα χρόνια της κρίσης άφησε αποκλεισμένους από το σύστημα Υγείας 2,5 εκατ. ανασφάλιστους».

Ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει σε δήλωσή του για το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία ότι  δεν είναι κυβερνητικό πρόγραμμα αλλά «έκθεση ιδεών» και γενικόλογων εξαγγελιών .

«Είναι μία τραγική ένδεια υγειονομικής πολιτικής και  προσπάθεια του αρχηγού της ΝΔ να αποκρύψει το σχεδίου του για αγορά υπηρεσιών από τον κρατικοδίαιτο επιχειρηματικό Ιδιωτικό τομέα».

Ενώ επισημαίνει:

«Προκλητικός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν μιλά για”Υγεία για όλους”» και προσθέτει.

«Η ΝΔ στα χρόνια της κρίσης δεν ήταν αυτή που άφησε αποκλεισμένους από το σύστημα Υγείας 2,5 εκατ. ανασφάλιστους συμπολίτες μας».

Και μιλά για βαρβαρότητα προς την κοινωνία που αντιμετώπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το 2016, όταν ψήφισε νόμο με αναφορά στους ανθρώπους που ζουν στη χώρα μας, ανεξάρτητα από εργασία, ασφάλιση και εισόδημα, για να έχουν δωρεάν, πλήρη πρόσβαση στο ΕΣΥ και στη φαρμακευτική περίθαλψη.

  • Ο πρόεδρος της ΝΔ υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών

Ο Ανδρέας Ξανθός λέει ακόμα στη δήλωσή του πως:

«Ο πρόεδρος της ΝΔ υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών όταν από τη μια υποστηρίζει ότι θα αναβαθμίσει το ΕΣΥ, και από την άλλη αναρωτιέται γιατί πρέπει να προμηθευτούν τα νοσοκομεία μαγνητικούς τομογράφους -και από χορηγίες- όταν μπορούν να πάνε στους ιδιώτες!».

Ακόμη αναφέρει:

Είναι ο ίδιος άνθρωπος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που το 2017 από το βήμα της Βουλής είχε χαρακτηρίσει τις ΤΟΜΥ μια «μεγάλη, βαριά, φαραωνική- τολμώ να πω- δομή, η οποία κατά την άποψή μας είναι περιττή».

Και τώρα «υποσχέθηκε ότι θα δώσει έμφαση στην πρόληψη ενισχύοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ανοίξει μόνο 110 νέες δομές ΠΦΥ (ΤΟΜΥ) αντί 230

Συνεχίζοντας, λέει ότι απαιτείτε  σοβαρή επένδυση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με μόνιμες προσλήψεις γιατρών-λοιπού προσωπικού με βάση τον κανόνα 1:1 [προσλήψεις -αποχωρήσεις] που ισχύει από φέτος.

Και αναρωτιέται: «Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις όταν επιδιώκετε να επιστρέψουμε στο μνημονιακό κανόνα 1:5 που θα επαναφέρει το ΕΣΥ στις συνθήκες της δραματικής υποστελέχωσης των πρώτων μνημονιακών χρόνων;»

Κλείνοντας τονίζει ότι ηκυβέρνηση απέδειξε:

1. να καλύψει καθολικά και ισότιμα τον κόσμο,

2. να ενισχύσει με επιπλέον χρηματοδότηση και προσωπικό το ΕΣΥ

3. να προχωρήσει σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις όπως στην ΠΦΥ και στο φάρμακο

4. να δρομολογήσει την «ηθικοποίηση» και εξυγίανση του Συστήματος Υγείας με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των έντιμων λειτουργών του, στα δικαιώματα των ασθενών και στο δημόσιο συμφέρον.

  • Η απάντηση της ΝΔ

Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ σχολιάζοντας την απάντηση του Ανδρέα Ξανθού στο πρόγραμμα υγείας που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζει:

«Ο Ξανθός από την πολλή παρέα με τον αναπληρωτή του έχει, ως φαίνεται, πάθει… Πολάκη» και συνεχίζει:

«Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ψεύδεται δημοσίως ισχυριζόμενος ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ,

και όχι η ΝΔ, έδωσε πρόσβαση και στους ανασφάλιστους πολίτες στα νοσοκομεία».

  • Ο Ανδρέας Ξανθός είχε επιτεθεί στην ΝΔ λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλά ο Μητσοτάκης για “υγεία για όλους” » επισημαίνει και συνεχίζει.

«Όταν η ΝΔ ήταν αυτή που στα χρόνια της κρίσης άφησε αποκλεισμένους από το σύστημα υγείας 2,5 εκ. ανασφάλιστους συμπολίτες μας» και τόνισε ότι «ο Μητσοτάκης υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών »  .

Να σημειώσουμε ακόμη, ότι στην ανακοίνωση της η ΝΔ παραπέμπει σε άρθρο του Ξανθού στην Αυγή τον Ιούνιο του 2014 στο οποίο χαιρέτιζε ως:

«Σημαντική εξέλιξη που ικανοποιεί την Αριστερά το γεγονός ότι ήδη από τότε η ΝΔ έλυσε το πρόβλημα της νοσοκομειακής περίθαλψης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας».

Μάλιστα η ΝΔ προς διευκόλυνσή του Ξανθού!

Επισυνάπτει το link του άρθρου του που παραμένει και σήμερα αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Αυγής.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Κολομβία: 285 τραυματίες στα σύνορα της με τη Βενεζουέλα(pics)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X