Επιλογές

Υποψήφιος με τη ΝΔ ο Μπάμπης Παπαδημητρίου

Υποψήφιος με τη ΝΔ ο Μπάμπης Παπαδημητρίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο Νότιο Τομέα με τη ΝΔ ο Μπάμπης Παπαδημητρίου για κάθοδο στις εθνικές εκλογές. Στις αρχές της επόμενης βδομάδας οι ανακοινώσεις.

Να σημειώσουμε, ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη, και του δημοσιογράφου.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ έχει άλλωστε εκφράσει το ενδιαφέρον του για την πολιτική… και έδειχνε έμπρακτος την συμπάθεια του στην ΝΔ.

Ενώ σήμερα επισήμανε στον ΣΚΑΪ ότι θα παραμείνει.. δημοσιογράφος και όταν εκλεγεί βουλευτής.

Μόνο σαν υπουργός φανταζόμαστε θα του είναι… δύσκολο!

Ποιος είναι …

Γεννήθηκε στις Τρεις Γέφυρες το 1954. Μεγάλωσε στις συνοικίες της Αλεξάνδρας, του Γκύζη -πήγε στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Ελευθερίου- και στα Εξάρχεια. Μαθητής του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων πήγε ενδιαμέσως στο Lycee Rodin στο Παρίσι (12ο Διαμέρισμα) και τελείωσε το Ε΄ Γυμνάσιο Εξάρχεια.

Στη συνέχεια σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Παρίσι (Πανεπιστήμιο Paris Nanterre), ενώ πολιτικά ανήκε στο ΚΚΕ.

Πήρε το πρώτο μεταπτυχιακό του από το ίδιο Πανεπιστήμιο στην ειδικότητα «Χρήμα και Χρηματοοικονομική» και αμέσως μετά το δεύτερο μεταπτυχιακό του δίπλωμα στην Οικονομική Ιστορία (École des hautes études en sciences sociales).

Εργάστηκε στον τουρισμό και στην Εμπορική Τράπεζα αρχικώς, ενώ λίγο αργότερα συμμετείχε στην ομάδα συμβούλων του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας του καθηγητή Κωστή Βαΐτσου (1982-1985).

Συμμετείχε στο Γραφείο Τύπου του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Κώστα Σημίτη (1985 και 1987).

Επέστρεψε στην Εμπορική Τράπεζα όπου συνεργάστηκε με τους Ανδρέα Μπούμη και Αδαμάντιο Πεπελάση ενώ στην συνέχεια συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Βρανόπουλο στην Εθνική Τράπεζα, τους Ιωάννη Μπούτο και Λουκά Παπαδήμο στην Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και με την ομάδας διοίκησης της Eurobank-Ergasias.

Στη δημοσιογραφία μπήκε με την ευκαιρία της συνεργασίας του στη δημιουργία του ένθετου Οικονομικού φύλλου της εφημερίδας «Η Καθημερινή» όταν αποκτήθηκε από τον Αριστείδη Αλαφούζο.

Τα επόμενα χρόνια συνεργάστηκε με «Το Βήμα» όπου επίσης δημιούργησε ανάλογο ειδικό οικονομικό ένθετο.

Μετά το 1998 επέστρεψε στην «Καθημερινή» ενώ το 2002 ανέλαβε ενεργό ρόλο στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ» τον οποίο διηύθυνε και οδήγησε στην πρώτη θέση της ακροαματικότητας.

Τα τελευταία χρόνια είναι πολιτικός και οικονομικός αναλυτής στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Από το 2016 διευθύνει σειρά βιβλίων με σύντομες εισαγωγές για ζητήματα επικαιρότητας για εκδοτικό οίκο.

Ελένη Νιζάμη

Με πληροφορίες από την wikipedia

Δείτε ακόμη:

Μπακογιάννη: Η αλαζονεία πληρώνεται πάντα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X