Διεθνή

Ερντογάν για τους μετανάστες: Θα ανοίξουμε τις πύλες

Ερντογάν για τους μετανάστες: Θα ανοίξουμε τις πύλες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί, δίνοντας τελεσίγραφο μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου για ακόμη μία φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, να προσφέρουν μια θέση στους μετανάστες στη βόρεια Συρία, στη ζώνη ασφαλείας.

Τονίζοντας ότι σε περίπτωση που η υποστήριξη δεν υλοποιηθεί, θα «ανοίξει τις πύλες», διότι η Τουρκία κατά τον Πρόεδρο, δαπανήσαμε 40 δισεκατομμύρια δολάρια, και έχει 4 εκατομμυρίων πρόσφυγες στην χώρα του.

Ειδικότερα, αυτές οι δηλώσεις στο Εσκισεχίρ το Σάββατο ,του Προέδρου της Τουρκίας είναι μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση για περισσότερες αμερικανικές παραχωρήσεις στην ασφαλή ζώνη, όπου ορισμένοι πρόσφυγες θα μπορούσαν στη συνέχεια να  επανεγκατασταθούν με σκοπό την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων στην περιοχή.

ΕΕ σε Ερντογάν: Έχεις πάρει ήδη 5,6 δισ. για τη συμφωνία για το προσφυγικό

Ο Ερντογάν απευθυνόμενος στη διεθνή υποστήριξη είπε χαρακτηριστικά: «Στην ασφαλή ζώνη, εμείς μπορούμε να χτίσουμε πόλεις, αντί τον σκηνών.Δώστε μας υλικοτεχνική υποστήριξη και μπορούμε να προχωρήσουμε στην κατασκευή κατοικιών σε βάθος 30 χλμ. μέσα στη βόρεια Συρία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να τους προσφέρουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης ».

Σημειώνεται ότι από το 2015, πάνω από 1 εκατομμύριο μετανάστες ήρθαν από τη Συρία στην Ευρώπη, με περισσότερους από 900.000 να φεύγουν στη Γερμανία.

Ενώ υπενθυμίζεται, ότι ο πόλεμος στην Συρία, είναι μια συνεχιζόμενη θανατική διαμάχη μεταξύ της κυβέρνησης του Συριακού Προέδρου Bashar Al-Asaad και των ανταρτών, όπως το Ισλαμικό Κράτος. Υπήρξαν πάνω από 200.000 θύματα στη χώρα από τότε που η σύγκρουση ξεκίνησε πριν από περίπου μια δεκαετία. Να θυμίσουμε ότι η Ρωσία υποστηρίζει τη συριακή κυβέρνηση σε αυτό τον πόλεμο.

Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Θρήνος στην Κύπρο: Αγοράκι 2,5 ετών πνίγηκε σε πισίνα

Κεραυνοί ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Τουρκία: Επίθεση με αυγά κατά του ηγέτη της τουρκική αντιπολίτευσης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X