Eretiki Κουζίνα

Αρνίσια παϊδάκια με σκορδάτη σάλτσα μυρωδικών

Αρνίσια παϊδάκια με σκορδάτη σάλτσα μυρωδικών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα σκόρδου για όσους αγαπούν τη γεύση του.

Διαδικασία

Βήμα 1

Παϊδάκια: Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα παϊδάκια και μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο, το κρασί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε προσεκτικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα. Σε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά περνάμε πρώτα τα παϊδάκια να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Κατόπιν τα βάζουμε σε ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο στον φούρνο για 20΄.

Βήμα 2

Σάλτσα μυρωδικών: Παράλληλα σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα μυρωδικά, μόνο τα φύλλα τους, το σκόρδο και το νερό και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα. Έπειτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο λίγο λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το ξύσμα από το λεμόνι. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα με τη σάλτσα μυρωδικών στο πλάι.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα παϊδάκια

    • 1,5 κιλό παϊδάκια αρνίσια
    • 60 ml έ.π. ελαιόλαδο
    • 30 ml λευκό ξηρό κρασί
    • αλάτι χοντρό
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα μυρωδικών

  • ½ ματσάκι μυρώνια
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι καυκαλήθρες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας νερό
  • 150 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • αλάτι

Πηγή: olivemagazine.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X