Eretikoi στίχοι

Σαγανάκι

Σαγανάκι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σαγανάκι: Η Γραβιέρα είναι ένα τυρί που εμπνέει τη φαντασία κάθε σεφ. Το Σαγανάκι είναι η πιο απλή και κλασική μορφή να την δοκιμάσετε.
Με την πλούσια γεύση και την ποιότητά της, ταιριάζει απόλυτα με μεσογειακά και άλλα πιάτα.

Συνταγή για Σαγανάκι με γραβιέρα

Έχει τη “δύναμη” να εναρμονίζεται όχι μόνο με τα ζυμαρικά, αλλά και με τα πλούσια αρωματικά λαχανικά που η γη της Νάξου προσφέρει απλόχερα, δίνοντας πάντα ένα εκρηκτικό γευστικό αποτέλεσμα.

Τι θα χρειαστούμε:

Ένα κομμάτι γραβιέρα (πάχους 2 – 2,5 εκ.)
1 αυγό
φρυγανιά τριμμένη
λίγο αρσενικό τυρί τριμμένο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λάδι για το τηγάνισμα
Μαυρο Σουσάμι

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε το κομμάτι της γραβιέρας, το περνάμε από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά που προηγουμένως την έχουμε αναμείξει με το τριμμένο αρσενικό τυρί και το πιπέρι. Αφού έχει κάψει το λάδι, τηγανίζουμε και από τις δυο όψεις μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε το σαγανάκι ζεστό, με λεμόνι και λιγο μαυρο σουσάμι.

Καλή απόλαυση

* Το Αρσενικό είναι επιτραπέζιο, ώριμο, σκληρό τυρί που παρασκευάζεται με παραδοσιακό τρόπο από μη παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X