Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Παπανδρέου υποψήφιος: Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό;

Παπανδρέου υποψήφιος: Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου τάραξε τα νερά. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα προκαλέσει και πολιτική ανατροπή. Η απάντηση στο ερώτημα είναι πως σίγουρα θα προκαλέσει αλλαγές. Ηδη τα επιτελεία των άλλων κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας  και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άρχισαν να ασχολούνται με το θέμα και να επεξεργάζονται σενάρια για την περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν πως είναι μία εξέλιξη που δεν ευνοεί το κόμμα τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το Μαξίμου θα προτιμούσαν τον Ανδρέα Λοβέρδο στην Προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ώστε να μπορέσουν να συνεργαστούν μετεκλογικά. Ομως, η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου και η χαμηλή αποδοχή που έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη βάση του ΚΙΝΑΛ στην περιοδεία που κάνει απομακρύνει αυτό το ενδεχόμενο.

Γι΄ αυτό και άρχισαν να ρίχνουν δίχτυα στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Ηδη η πρώτη κίνηση έγινε από τον “λαγό”  Αρη Ποστοσάλτε, ο οποίος άρχισε να βλέπει πως σοβαρεύεται και όπως είπε μπορεί στο μέλλον να είναι χρήσιμη. Εκανε δηλαδή τα αποκαλυπτήρια του σχεδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τυχόν εκλογή Γιώργου Παπανδρέου βλέπουν να απομακρύνεται το ενδεχόμενο της κυβερνητικής σύμπραξης με τη Νέα Δημοκρατία και να έρχεται πιο κοντά η ιδέα για προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Βέβαια τα πάντα θα εξαρτηθούν από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στο ερώτημα αν ο Γιώργος Παπανδρέου καταφέρει να επαναπατρίσει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη απάντηση είναι πως μάλλον όχι, αν ληφθεί υπόψη το ποσοστό που πήρε το ΚΙΔΗΣΟ στις εκλογές. Εξάλλου, τα μνημονιακά τραύματα δεν έχουν ακόμα κλείσει εντελώς και στον Γιώργο Παπανδρέου, όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του καταλογίζουν τα μνημόνια και τη έλευση του ΔΝΤ στη χώρα μας.

Στο ΚΙΝΑΛ τα πράγματα είναι πολύ πρώιμα για να πούμε πως όλοι οι υποψήφιοι θα φτάσουν ως την κάλπη. Τώρα αρχίζουν οι πραγματικές ζυμώσεις και είναι πολύ πιθανό κάποιοι από τους υποψήφιους να παραιτηθούν (π.χ. Κιγκέρογλου, Χρηστίδης) και να στηρίξουν κατά πάσα πιθανότητα τον Γιώργο Παπανδρέου.

Οι Ανδρέα Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την κούρσα για την προεδρία, ενώ οι Χάρης Καστανίδης και Παύλος Γερουλάνος το πιθανότερο είναι να συνεχίσουν για κάποιο χρονικό διάστημα, χωρίς να είναι εκατό τοις εκατό σίγουρο ότι θα φτάσουν ως την κάλπη. Μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου ο πολιτικός χρόνος είναι τεράστιος και οι εξαλίξεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν ύστερα από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου.

Σημαντικό! Αν θέλετε να ενημερώνεστε πολύ γρήγορα για τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη και να μπαίνετε στον eretikos.gr με ένα απλό κλικ κάντε…κλικ εδώ και κατεβάστε την κατάλληλη εφαρμογή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X