Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Αλέξη καλημέρα: Ξεκινήστε μία επικοινωνιακή καταιγίδα…

Αλέξη καλημέρα: Ξεκινήστε μία επικοινωνιακή καταιγίδα…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλέξη καλημέρα

Παρακολούθησα με πολύ προσοχή και μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία σου στην παρουσίαση του βιβλίου που επιμελήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και συνέγραψαν στελέχη της κυβέρνησής σου που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Θα το πω ευθύς εξαρχής. Συμφωνώ απόλυτα με τις διαπιστώσεις και τις επισημάνσεις που έκανες. Ως δημοσιογράφος εκείνη την εποχή παρακολουθούσα τις διαπραγματεύσεις και συνεπώς γνωρίζω όσα ανάπτυξες στην παρουσίαση του βιβλίου.

Ομως, Αλέξη όλα όσα είπες και προπαντός όσα έγιναν εκείνα τα χρόνια της διαρκούς και καθημερινής μάχης, του πολέμου θα έλεγα για να κυριολεκτήσω ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Μόνο που αυτή η αλήθεια δεν έχει φτάσει στον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας. Και το βιβλίο δεν φτάνει για να γίνει το περιεχόμενό του κτήμα των πολιτών. Φαντάζομαι γι΄ αυτό δεν θα έχεις καμία ψευδαίσθηση.

Εσύ, οι βουλευτές και όλα τα στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να ενημερώσετε σε βάθος και με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες τους πολίτες για τη διαπραγμάτευση, τις επιτυχίες, τις αποτυχίες και τους λόγους αυτών,  αλλά πολύ περισσότερο οφείλεται να πληροφορήσετε (όχι ενημερώσετε αλλά πληροφορήσετε κάτι που είναι πιο βαθύ) τους πολίτες για το έργο που έκανε η κυβέρνησή σου στα χρόνια που κυβερνούσατε τη χώρα. Βλέπεις οι τότε υπουργοί σου αντιμετώπιζαν τους δημοσιογράφους ως αντιπάλους (ορισμένους δε ως εχθρούς) και έτσι η πληροφόρηση για το έργο δεν γινόταν όσο έπρεπε. Για να μην πω πως ορισμένα θέματα, που ήταν μεταρρυθμίσεις ριζικές, ανακοινώθηκαν μία φορά με κάποιο δελτίο Τύπου και ύστερα ξεχάστηκαν. Αφθονα τα παραδείγματα.

Κάνε μία σύγκριση με τον επικοινωνιακό ορυμαγδό της σημερινής κυβέρνησης και βγάλε τα συμπεράσματα για το πως πρέπει να προσεγγίσετε την πληροφόρηση. Για παράδειγμα δεν βλέπω κανένα τομεάρχη να καλεί τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον τομέα του, να τους ενημερώνει για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βεβαίως να ασκεί την κριτική στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Για σκέψου αν για παράδειγμα κάθε μέρα ένας τομεάρχης δίνει συνέντευξη από τώρα ως τις εκλογές, θα ενημερώνετε τους πολίτες και οι θέσεις σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό (ανάλογα με το μέσο) θα παρουσιάζονται και θα διαχέονται.

Αλέξη καλό το twitter   και το facebook, κάλλιστη όμως η ζωντανή ενημέρωση των δημοσιογράφων… Αλέξη έχετε ανάγκη από μία ενημερωτική καταιγίδα, που όταν εκδηλωθεί θα δεις πόσο αποτελεσματική θα είναι και πόσο θα πλήξει την κυβέρνηση. Α, και κάτι τελευταίο. Ενας κούκος, όσο χαρισματικός κι΄ αν είναι δεν φτάνει. Ιδίως όταν η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ είναι εξαγορασμένα από την κυβέρνηση.

Θανάσης Λυρτσογιάννης  

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X