Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Δημοσκοπήσεις: Ή οι πολίτες χρειαζόμαστε ψυχίατρο ή οι δημοσκόποι κάνουν λάθος

Δημοσκοπήσεις: Ή οι πολίτες χρειαζόμαστε ψυχίατρο ή οι δημοσκόποι κάνουν λάθος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Του Θανάση Λυρτσογιάννη
Ελα, όμως, που η φωτογραφία της στιγμής παίρνει φως μόλις τη συνδυάσουμε με τα τεράστια πραγματικά προβλήματα των πολιτών και με τις εξαγγελίες που…δεν έκανε. Για παράδειγμα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι απουσίαζαν, όπως οι ίδιοι είπαν από τα πρωθυπουργικά μέτρα. Πάνω από 1.000.000 συνταξιούχοι δεν θα πάρουν αύξηση, δεν θα πάρουν αναδρομικά, ενώ δεν θα ωφεληθούν από την εισφορά αλληλεγγύης. Τα μέτρα για τη στέγη των νέων αφορούν πολύ λιγότερους απ΄ όσα εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οταν όλοι οι προαναφερόμενοι είναι θυμωμένοι, απορώ πως είναι δυνατόν να αυξήθηκε το ποσοστό της Ν.Δ. κατά 1,5%.
Στα προαναφερόμενα και στους δημοσκόπους θα αφιερώσουμε και μία έρευνα του Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών  (ΙΕΛΚΑ), ώστε να αντιληφθεί ο καθένας τι ακριβώς συμβαίνει και πόσο ακριβή είναι τα ευρήματά τους. Και προπαντός πόσο κοντά στην αλήθεια είναι.
Χαρακτηριστικές είναι οι απαντήσεις του κοινού σε σχέση με σε ποιες δαπάνες χρειάζονται μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια, με το 97% να δηλώνει στην ενέργεια (89% πολύ), το 93% στα καύσιμα (74% πολύ), το 86% στα τρόφιμα (αλλά μόλις 48% πολύ) και το 69% στην κατοικία-ενοίκια (μόλις 42% πολύ). Κι΄ αυτή τη βοήθεια δεν την έχουν πάρει από τη ΔΕΘ.
Στην ίδια έρευνα απαντούν  ότι η πολιτεία έχει βοηθήσει από λίγο έως καθόλου στην κατοικία – ενοίκια (98%), στην ενέργεια – ηλεκτρικό ρεύμα (90%), στα καύσιμα (96%) και στα τρόφιμα – είδη παντοπωλείου (99%).
Δηλαδή σε ποσοστό πάνω από 90% των ερωτώμενων σε τέσσερις καθοριστικές δαπάνες για τη ζωή τους απαντούν ότι η πολιτεία δεν βοήθησε καθόλου ή βοήθησε λίγο και στη ΔΕΘ δεν υπήρξαν μέτρα που θα  απαλύνουν τον πόνο από τις τέσσερις πληγές.
Αλλά στις δημοσκοπήσεις εμφανίζονται ικανοποιημένοι και δίνουν μεγαλύτερα ποσοστά στη Ν.Δ..
Οπότε ένα από τα δύο συμβαίνει: Ή Ελληνες είναι σχιζοειδείς προσωπικότητες ή οι δημοσκόποι κάνουν λάθος (για να μην πούμε τίποτα άλλο…). Πάντως δείτε και το γράφημα για να καταλάβετε πως σκέφτονται οι Ελληνες όταν τους ρωτούν για τα προβλήματα…
ΙΕΛΚΑ ΓΡΑΦΗΜΑ
ΙΕΛΚΑ

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X