Παρασκήνιο

Ο φόβος κυβέρνησης και Μαξίμου μπροστά στις δημοσκοπήσεις

Ο φόβος κυβέρνησης και Μαξίμου μπροστά στις δημοσκοπήσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με τον φόβο του επόμενου κύματος των δημοσκοπήσεων, η πρώτη από τις οποίες αναμένεται σήμερα, βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς, λιγότερο από δέκα εβδομάδες από τις Ευρωκάλπες θα κριθεί το κλίμα υπό το οποίο θα οδεύσει εφεξής η κυβέρνηση και τα «σημάδια» δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Μάλλον, το αντίθετο.

Το τελευταίο διάστημα, μια σειρά από ζητήματα που επηρεάζουν σημαντικά την ψήφο των πολιτών δεν πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό. Τελευταίο, αλλά όχι μοναδικό παράδειγμα, το πεδίο της ασφάλειας, όπου η τελευταία γυναικοκτονία, με άγρια δολοφονία μιας 27χρονης έξω το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων επαναφέρει με ένταση στο προσκήνιο τα κενά και τα προβλήματα δυσλειτουργίας της ΕΛΑΣ, τα οποία, πάρα τις μεγαλόστομες εξαγγελίες, παραμένουν.

Και η υπόθεση των Τεμπών, όμως, δεν εξελίσσεται κατά πως εκτιμούσε η κυβέρνηση. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επιδίδονται σε έναν σκληρό ανταγωνισμό για το ποιος θα πάρει την πιο εύστοχη πρωτοβουλία για τη διατήρηση των συνεπειών του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, ενώ οι μηνύσεις των συγγενών των θυμάτων, οι οποίες οδεύουν – αν δεν έχουν φτάσει ήδη στη βουλή – προοιωνίζονται εξελίξεις με κεντρικό πρόσωπο στο κάδρο τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή.

Πέραν των παραπάνω, η παραίτηση των δύο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού κ. Στ. Παπασταύρου και Γ. Μπρατάκου ενίσχυσε την εικόνα δυσλειτουργιών στο κυβερνητικό επιτελείο, ενώ η χθεσινή δημοσιοποίηση της απόφασης των δύο πρώην πρωθυπουργών Αντ. Σαμαρά και Κ. Καραμανλή να μην μιλήσουν στο επικείμενο συνέδριο της ΝΔ στις 5,6 και 7 Απριλίου εκτιμάται ότι θα έχει αντίκτυπο στην ασθενική συσπείρωση της κομματικής βάσης.

Αθρόες μετακινήσεις ψηφοφόρων

Παρ ότι δημοσίως αποφεύγουν να ορίσουν τον «πήχη» των Ευρωεκλογών, θεωρείται κρίσιμο για την κυβερνητική παράταξη το αποτέλεσμα της κάλπης να γράφει μπροστά τον αριθμό «τρία», διότι διαφορετικά, όπως εκτιμούν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, το κλίμα που θα δημιουργηθεί, θα είναι δύσκολο να μαζευτεί.

Για να επιτευχθεί ο στόχος, θα πρέπει να μειωθούν οι αθρόες μετακινήσεις ψηφοφόρων προς τα κόμματα που κινούνται στα δεξιά της ΝΔ. Κάτι, που όμως, μέχρι σήμερα δεν δείχνει να επιτυγχάνεται, αφού και οι νέες μετρήσεις που έρχονται, φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις παραπάνω τάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με μικρές διαφορές ανάμεσα στις δημοσκοπήσεις που ήδη «τρέχουν», η ΝΔ δεν δείχνει τάση σοβαρής επανασυσπείρωσης μετά την πρόταση μομφής, παρ ότι μειώνει λίγο την τάση αποσυσπείρωσης. Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, οι πολίτες εξακολουθούν να εμφανίζονται δυσαρεστημένοι για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά και για το μείζον θέμα της συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών!

Πηγή: ieidiseis.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X