Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Κύριοι της κυβέρνησης ιδού η…Ισπανία ιδού και το πήδημα

Κύριοι της κυβέρνησης ιδού η…Ισπανία ιδού και το πήδημα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Οταν μία κυβέρνηση ενδιαφέρεται πραγματικά για τους πιο ευάλωτους, τους φτωχούς πολίτες, βρίσκει τρόπους να τους ανακουφίσει από το τεράστιο πλήγμα που δέχονται από την ακρίβεια. Την απόδειξη τη δίνει η κυβέρνηση της Ισπανίας. Τί έκαναν οι Ισπανοί σοσιαλιστές που συγκυβερνούν με την Αριστερά; Μηδένισαν κυριολεκτικά το ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως το ψωμί, το γάλα, το τυρί, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά.

Στην Ισπανία δεν είπαν πως δεν κάνουν οριζόντιες μειώσεις γιατί οι πλούσιοι τρώνε πιο πολλά μακαρόνια, όπως κάποιος κυβερνητικός φωστήρας. Είδαν ότι η ακρίβεια στα τρόφιμα επιμένει (πράγμα που συμβαίνει και στην Ελλάδα) και μηδένισαν το ΦΠΑ, τον οποίο σημειωτέον είχαν πριν από μήνες μειώσει.

Και μην σπεύσει κανείς να πει ότι στην Ελλάδα η κυβέρνηση δίνει το food pass, αυτό το μετακατοχικής αντίληψης ατομικό δελτίο επισιτισμού, όπως το αποκάλεσε ο Κώστας Σκανδαλίδης από το βήμα της Βουλής, γιατί η κυβέρνηση στην Ισπανία εκτός από το μηδενισμό του ΦΠΑ αποφάσισε να δώσει 200 ευρώ ενίσχυση στις οικογένειες με εισόδημα ως 27.000 ευρώ.

Δεν γνωρίζω τι θα σκαρφιστούν να αντιτείνουν ως επιχείρημα οι φωστήρες της κυβέρνησης. Φαντάζομαι θα ψελλίσουν κάτι για το “καλάθι του νοικοκυριού”, το market pass, την επιταγή ακρίβειας και κύριος οίδε τι άλλο.

Μόνο που ότι κι΄ αν πουν τίποτα δεν θα συγκρίνετε με την μείωση του ΦΠΑ, ο οποίος σε πολλά είδη πρώτη ανάγκης είναι στο 24%. Κι΄αν πραγματικά κύριοι της κυβέρνησης ενδιαφέρεστε πραγματικά για τους πιο φτωχούς πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά από την ακρίβεια, ιδού η…Ισπανία, ιδού και το πήδημα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X