Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Νεοφιλελεύθεροι και σκοταδιστές καταδικάζουν τη χώρα σε οπισθοδρόμηση και παρακμή

Νεοφιλελεύθεροι και σκοταδιστές καταδικάζουν τη χώρα σε οπισθοδρόμηση και παρακμή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Οταν η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές δεν είχα καμία αυταπάτη γι΄ αυτό που θα ακολουθούσε στην οικονομία, παρά τις προεκλογικές διακηρύξεις. Γιατί; Διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αθεράπευτα ακραίος νεοφιλελεύθερος κι΄ ας προσπαθεί να εμφανιστεί ως φιλελεύθερος σε συνεντεύξεις σε ξένα ΜΜΕ. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα με την κατάργηση της λεγόμενης 13ης σύνταξης, που είχε υποσχεθεί πως δεν θα καταργήσει.

Επιβεβαιώθηκα με τις πρώτες φορολογικές ελαφρύνσεις οι οποίες ευνοούσαν επιχειρήσεις με μεγάλη κερδοφορία και υψηλά εισοδήματα φορολογουμένων. Επιβεβαιώθηκα με τις αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές που έπληξε το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών με τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Και προπαντός επιβεβαιώθηκα με την καθίζηση της οικονομίας η οποία από το τέταρτο τρίμηνο του 2019 είχε αρνητική ανάπτυξη, σύμφωνα με τη Eurostat. Το μεγαλύτερο χτύπημα δέχτηκαν οι επενδύσεις οι οποίες πέφτουν από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Κάθε τρίμηνο από το δεύτερο και μετά η πτώση είναι της τάξης του 5%. Και όπως θα θυμάστε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είχαν υποσχεθεί πως με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, η Ελλάδα θα γινόταν επενδυτικό Ελ Ντοράντο. Πρόκειται για την πλέον παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη.

Ολα τα προαναφερόμενα τα περίμενα, γιατί πρόκειται για έργο του νεοφιλελευθερισμού και οι νεοφιλελεύθερες συνταγές σε μία οικονομία σαν την ελληνική, που το ΑΕΠ σε ποσοστό 70% περίπου προέρχεται από την κατανάλωση, είναι απολύτως λογικό να αποτύχουν και μόνο δογματικοί και αγκυλωμένοι δεν βλέπουν την οικονομική παρακμή στην οποία οδηγούν την Ελλάδα.

Δεν περίμενα όμως, σε καμία περίπτωση τέτοια επικράτηση του σκοταδισμού και της οπισθοδρόμησης σαν αυτή που αποπνέει η δήθεν μεταρρύθμιση (πρόκειται κυριολεκτικά για αντιμεταρρύθμιση) στην παιδεία. Η κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων και της μουσικής, η διδασκαλία περισσότερες ώρες θρησκευτικών στο γυμνάσιο από πληροφορική, τεχνολογία, βιολογία, γεωγραφία και χημεία αποδεικνύουν το σκοταδιστικό, το συντηρητικό πνεύμα από το οποίο εμφορείται η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς και η υποταγή στο θρησκευτικό κατεστημένο.

Προς επίρρωση σας παραθέτουμε και την ανάρτηση του Βαγγέλη Αντώναρου για τα καλλιτεχνικά μαθήματα και τη μουσική και το δημοσίευμα του eretikos.gr για τα θρησκευτικά.

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου

Η κατάργηση των μαθημάτων της Μουσικής και των Καλλιτεχνικών στο Λύκειο είναι μοναδική σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έστω και ως μαθήματα επιλογής — σε πολλές χώρες που σέβονται τον εαυτό τους αλλά και τους μαθητές είναι δε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Η δικαιολογία που προβάλλει, και μάλιστα με επίσημη ανακοίνωση, η Υπουργός Παιδείας είναι χαρακτηριστικό ότι δεν την κάνει να ντρέπεται. Είχαν, λέει, μικρή ζήτηση και προσέλευση. Ένας λόγος παραπάνω να τα προσφέρεις σε μαθητές που τα αποζητούν και τα θέλουν κι έχουν προφανώς τάσεις και ταλέντα που διαφέρουν από την πεπατημένη των πολλών.

https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/2721952854749396

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X