Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ο πληθωρισμός μειώθηκε αλλά η αισχροκέρδεια και η ακρίβεια καλπάζουν

Ο πληθωρισμός μειώθηκε αλλά η αισχροκέρδεια και η ακρίβεια καλπάζουν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Είναι γεγονός πως μόλις είδαμε τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου περιμέναμε τα πετσοταϊσμέν ΜΜΕ να πανηγυρίσουν από τη μείωση στο 7,2% από το 8,5%. Και δεν πέσαμε καθόλου έξω. Σχεδόν διθυραμβικοί οι τίτλοι. Μόνο που αν κοιτάξει κάποιος την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ μετά την πρώτη παράγραφο θα διαπιστώσει πόσο μεγάλη είναι η ακρίβεια που χτυπά τα νοικοκυριά.

Τα στοιχεία δείχνουν πως τα βασικά τρόφιμα αυξήθηκαν (κρατηθείτε παρακαλώ) 15,5%. Κι΄ αυτή είναι η σημαντική είδηση, που δείχνει ότι η ακρίβεια καλά κρατεί και το “καλάθι του νοικοκυριού”, παρα΄τα όσα λέει ο λαλίστατος Αδωνις Γεωργιάδης δεν κατάφερε να συγκρατήσει τις τιμές των αγαθών. Αλλη μία αποτυχία.

Επιπλέον η ΕΛΣΤΑΤ ουσιαστικά επιβεβαιώνει κι΄αυτό που είπαν οι πολίτες στη δημοσκόπηση της MRB σε ποσοστό 73,3%, ότι δηλαδή η ακρίβεια είναι πλέον αποτέλεσμα της αισχροκέρδειας που κυριαρχεί στην αγορά. Το ακόμα χειρότερο είναι πως η κυβέρνηση δεν κάνει τους ελέγχους που είναι απαραίτητοι για να περιοριστεί η αισχροκέρδεια.

Και κάτι τελευταίο και πάρα πολύ σοβαρό. Και τον Ιανουάριο, όπως έχει γράψει ο eretikos.gr, ακριβαίνουν εκατοντάδες προϊόντα που πωλούν τα σούπερ μάρκετ. Μάλιστα η άνοδος των τιμών θα φτάσει ως 35%. Κατά τα λοιπά τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ πανηγυρίζουν χωρίς ντροπή…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X