Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Οι δεκάρικοι για την υπογεννητικότητα και το παιδικό δωμάτιο του νέου Ελληνα

Οι δεκάρικοι για την υπογεννητικότητα και το παιδικό δωμάτιο του νέου Ελληνα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ακούμε δεκάρικους για την υπογεννητικότητα και τον κίνδυνο που σηματοδοτεί για το μέλλον της Ελλάδας. Από όλους τους πολιτικούς χώρους και σχηματισμούς ακούστηκαν διάφορες προτάσεις. Σχέδιο ολοκληρωμένο με αρχή μέση και τέλος, που θα  αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα δεν είδαμε, ούτε ακούσαμε. Μόνο μπαλώματα.

Αν πραγματικά ενδιαφέρονται οι πολιτικοί και τα κόμματα ας μελετήσουν σε βάθος τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ  (δείτε εδώ) για το χρόνο που φεύγουν από την οικογένεια οι νέοι Ελληνες. Το νούμερο είναι συγκλονιστικό. Μένουν στο παιδικό τους δωμάτιο ως τα 31 χρόνια τους.

Οι κύριες αιτίες είναι οικονομικές. Η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί και τα υψηλά ενοίκια, είναι τα μεγάλα εμπόδια που δεν επιτρέπουν στους νέους Ελληνες να ανοίξουν τα φτερά τους και να δημιουργήσουν οικογένεια.

Μπροστά στο μέγεθος και την κρισιμότητα του προβλήματος θα έπρεπε να περιμένουμε ένα ιδιαίτερο σχέδιο από την κυβέρνηση, το οποίο μάλιστα να παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Εσείς ελπίζετε; Εγώ το θεωρώ απίθανο. Ούτε σαν σκέψη δεν περνά από το μυαλό ενός νεοφιλελεύθερου  μία τέτοια προσέγγιση. Νομίζει πως θα τα λύσει όλα η αγορά και η οικονομία από μόνη τους. Τρομάρα του…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X