Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ βλάπτουν σοβαρά τη δημοκρατία και τους πολίτες

Τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ βλάπτουν σοβαρά τη δημοκρατία και τους πολίτες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Κάθομαι και σκέφτομαι τι θα γινόταν στη χώρα, ποιες θα ήταν οι ισορροπίες και οι συσχετισμοί στο πολιτικό σύστημα αν τα συστημικά (ή μήπως καθεστωτικά πλέον;) ΜΜΕ όχι μόνο δεν απέκρυπταν ειδήσεις, πληροφορίες και γεγονότα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το καθεστώς Μητσοτάκη, αλλά αντιθέτως τα έκαναν πρώτα θέματα.

Τί θα γινόταν αν για παράδειγμα οι πολίτες είχαν ενημερωθεί για την επιχείρηση εξαπάτησης με τον Παύλο που σπούδασε στο εξωτερικό, γύρισε στην Ελλάδα να να εργαστεί στην οικογενειακή επιχείρηση, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον παρουσίασε ως το νέο που επέστρεψε στη χώρα μας χάρη στα δικά του μέτρα.

Τί θα έλεγαν οι πολίτες, τι θα σκέφτονταν και πως θα αντιδρούσαν αν μάθαιναν για τη λογοκρισία τμήματος συνέντευξης που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σε βρετανικό ΜΜΕ, όταν κάποιες απαντήσεις του σβήστηκαν από το ΑΠΕ και αποσιωπήθηκαν από τα συστημικά (ή μήπως καθεστωτικά;) ΜΜΕ παρότι έγιναν γνωστές από άλλη οδό.

Τι θα γινόταν και πως θα αντιδρούσαν αν μάθαιναν το τελευταίο κατόρθωμα για την απόκρυψη μέρους της συνέντευξης που έδωσε στην Κριστιάν Αμανπούρ του CNN για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα ποσοστά των εμβολιασμένων.

Βλέπετε η Κριστιάν Αμανπούρ επιφύλασσε μία αιχμή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη επιφύλαξε η γνωστή δημοσιογράφος του CNN Κριστιάν Αμανπούρ, η οποία απάντησε με στοιχεία στον πρωθυπουργό σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Η δημοσιογράφος στάθηκε στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους πολίτες άνω των 60 ετών, ρωτώντας τον πρωθυπουργό αν άργησε να πάρει τη σχετική απόφαση..

«Οι 9/10 θανάτους από κορωνοϊό είναι άνω των 60 ετών. 7/10 διασωληνωμένοι είναι άνω των 60 ετών. 8/10 διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι. Γιατί αργήσατε να πάρετε αυτή την απόφαση; Θα μπορούσατε να την πάρετε νωρίτερα;» ανέφερε η Κριστιάν Αμανπούρ.

Απαντώντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τα στατιστικά δεν είναι διαφορετικά σε σχέση με αυτά που βλέπετε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Έχουμε πανδημία των ανεμβολίαστων. Αν μιλήσετε με οποιονδήποτε συνάδελφό μου θα σας πει ότι οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που καταλήγουν σε ΜΕΘ και δυστυχώς πεθαίνουν».

Ωστόσο η Κριστιάν Αμανπούρ επανήλθε και δεν άφησε ασχολίαστη την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πώς τα πάει η χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες. Η δημοσιογράφος ήταν αρκετά προετοιμασμένη και έδειξε ένα γράφημα στο οποίο η Ελλάδα ήταν ουραγός στους εμβολιασμούς μεταξύ πέντε χωρών

«Θέλω να δείξω ένα γράφημα γιατί είπατε ότι τα στατιστικά σας είναι παρόμοια με τους γείτονές σας στην Ευρώπη. Δε ξέρω τι εννοείτε με γείτονες αλλά στην Πορτογαλία το 81,6% είναι πλήρως εμβολιασμένο» σημείωσε η Κριστιάν Αμανπούρ και συμπλήρωσε ότι καταλαβαίνει γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάστηκε να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών. Στον πίνακα μετά την Πορτογαλία ακολουθούσε Ισπανία (74%), Ιταλία (73,3%), Γαλλία (70%) και Ελλάδα (62,4%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διάλογος, όπως και το αποκαλυπτικό γράφημα, έχουν αποσιωπηθεί από τα ελληνικά ΜΜΕ και φυσικά από το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από 1.29 έως 4.36 ο σχετικός διάλογος

Σκεφτείτε τι γνώμη θα είχαν οι πολίτες αν μάθαιναν από τα συστημικά (ή μήπως καθεστωτικά;) ΜΜΕ ότι ο καθηγητής του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου Στάνφορντ δήλωσε ότι «έχουμε τους υψηλότερους θανάτους με τα υψηλότερα σκορ περιοριστικών μέτρων στην Ευρώπη. Αν δείτε τους δείκτες της Οξφόρδης, που μετράνε τα περιοριστικά μέτρα σε όλες τις χώρες του κόσμου, από τις 200 χώρες του πλανήτη, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση. Μόνο τα νησιά Φίτζι και το Λάος έχουν υψηλότερα σκορ!».

Σταματάω εδώ γιατί θα χρειαζόταν τόμος ολόκληρος για να περιγραφούν όσα έχουν αποκρύψει, έχουν αλλάξει, έχουν διαστρεβλώσει, καλλωπίσει και γενικώς έχουν παραπληροφορήσει τους πολίτες με κάθε δυνατό μέσο και τρόπο.

Αν ρωτήσετε γιατί όλα αυτά; Η απάντηση είναι απλή. Φοβούνται τον ενημερωμένο και συνειδητοποιημένο πολίτη…

«Ράπισμα» Ιωαννίδη στην κυβέρνηση! «Ζητήστε τώρα συγγνώμη για τα λάθη σας! H Ελλάδα η τρίτη χειρότερη χώρα στον κόσμο»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X