Οικονομία

«Εξάγουν»… νευρικότητα στις ασιατικές αγορές οι ΗΠΑ!

«Εξάγουν»… νευρικότητα στις ασιατικές αγορές οι ΗΠΑ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές “ζυγίζουν” τα στοιχεία που έδειξαν βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ καθώς και την πιθανότητα παραπομπής του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump.

Η έρευνα του Κογκρέσου για τον Trump προκαλεί περισσότερη μεταβλητότητα σε μια αγορά που ήταν ήδη νευρική από την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

Παράλληλα, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι η αμερικανική οικονομία “έτρεξε” με ρυθμό 2% στο β’ τρίμηνο, πολύ πιο αργά από το 3% του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει οριακή πτώση την τελευταία ημέρα συναλλαγών προτού τα κινεζικά χρηματιστήρια κλείσουν για μία εβδομάδα λόγω αργίας.

Τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας συρρικνώθηκαν 2% τον Αύγουστο σε σχέση με έναν χρόνο πριν, έπειτα από άνοδο 2,6% που είχαν σημειώσει τον Ιούλιο. Σε αυτό συνέβαλαν οι διαταραχές από τις ισχυρές καταιγίδες τον περασμένο μήνα. Σε επίπεδο οκταμήνου, τα βιομηχανικά κέρδη εμφανίζονται μειωμένα κατά 1,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Στο μεταξύ, οι τιμές παραγωγού της χώρας βυθίστηκαν πιο πολύ σε αποπληθωρισμό τον περασμένο μήνα, ανεβάζοντας τις πιέσεις για τους κατασκευαστές που δοκιμάζονται από τον παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στο Τόκιο, ο Nikkei έχασε 1,3%, καθώς η 1η Οκτωβρίου, η ημερομηνία που ο φόρος πωλήσεων στην Ιαπωνία θα αυξηθεί στο 10% από 8%, πλησιάζει.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng χανει 0,3%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 1,3%, υπό το βάρος των μετοχών τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X