Διεθνή

Εξι Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στη Συρία

Εξι Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στη Συρία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εξι Τούρκοι στρατιώτες είναι νεκροί ύστερα από την επίθεση στρατιωτικών δυνάμεων του Ασαντ. Επίσης, άλλοι επτά, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu είναι τραυματίες. Το ίδιο πρακτορείο μεταδίδει ότι ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μεταβαίνει εκτάκτως στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, ενώ ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στην Ουκρανία μαζί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης.

Aπό την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Εκπρόσωπος Ομέρ Τσελίκ διέψευσε τη δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι η Τουρκία δεν ενημέρωσε τις ρωσικές αρχές για την επίθεση στο καθεστώς Άσαντ στην Ιντλίμπ.

«Η ανακοίνωση δεν είναι σωστή… Η Τουρκία ενημερώνει τακτικά τη Ρωσία» δήλωσε ο Τσελίκ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία ενημέρωσε επίσης τη Ρωσία για την τελευταία επίθεση κατά των δυνάμεων του καθεστώτος. «Όπως πάντα χρησιμοποιήθηκαν οι υπάρχοντες μηχανισμοί (επικοινωνίας)» δήλωσε ο Τσελίκ. Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε νωρίτερα ότι «30 έως 35» Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν ως τούρκικα αντίποινα για τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες απειλώντας με συνέχιση των αντιποίνων, ωστόσο το Κρεμλίνο διέψευσε τη δήλωση αυτή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X