Fragilemag

30 χρόνια Απαράδεκτοι – Ένα τοπ-10 με τα καλύτερα επεισόδια

30 χρόνια Απαράδεκτοι – Ένα τοπ-10 με τα καλύτερα επεισόδια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά κατά της ζωής. Τα νέα της πόλης είναι στάνταρ. Και αύριο το πρωί ο Άδωνης θα είναι καλεσμένος στο ΣΚΑΪ. Και η Έλενα Ακρίτα θα γράψει ένα μελετημένο ποστ που θα τιτλοφορηθεί ως “σφαλιάρα” στην κυβερνητική αναλγησία. Και ο Κωνσταντίνος Τζούμας από το ραδιόφωνο θα μιλήσει για τις εστέτ lifestyle παρωνυχίδες που δίνουν νόημα ύπαρξης στην άνοστη πρωτεύουσα. Οι επικοινωνιακές φυλές της πόλης είναι αφιλετάριστες. Πια κυκλοφορούν ασύνδετες στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση μονολογώντας τα δίκια τους. Και μετά; Από καταβολής της ιδιωτικής τηλεόρασης οι Απαράδεκτοι που προέβαλλε το Mega ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε και ακούσαμε σε σειρά. Σοβαρά το λέμε. Τριάντα χρόνια μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου επιστρέφουμε σ’ εκείνη την εποχή. Η Δήμητρα Παπαδοπούλου έγραψε τα κείμενα. Έστησε χαρακτήρες ανθρώπων όπως ποτέ δεν είχαν παρουσιαστεί στην ελληνική τηλεόραση. Ήταν ο γκέι (Γιάννης Μπέζος), ο φιλόδοξος πρώην αριστερός που πάει για καριέρα στη διαφήμιση (Σπύρος Παπαδόπουλος), η τεμπέλα (Δήμητρα Παπαδοπούλου), ο κολλητός όλων που πάει στα μπαρ και είναι ασυγκράτητος γυναικάς (Βλάσης Μπονάτσος) αλλά και ο διαχειριστής – σπιτονοικοκύρης (Βασίλης Χαλακατεβάκης) και το “αστροπελέκι” (Ρένια Λουιζίδου). Οι Απαράδεκτοι για μια ακόμα φορά σώζουν την παρτίδα της βαρεμάρας, του περιττού θυμού της εποχής. Τα καλύτερα επεισόδιά τους με βάση τη δίκη μας υποκειμενική ματιά είναι τα παρακάτω.

10. Βοήθεια… οικιακή βοηθός
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μένει κάθε μέρα νηστικός. Η παρέα αποφασίζει να απευθυνθεί σε αγγελία για οικιακή βοηθό. Ο Γιάννης και η Δήμητρα καταλήγουν σε μια Κύπρια φοιτήτρια που την πέφτει στους άνδρες της πολυκατοικίας στον Λυκαβηττό. Τελικά τίποτε δεν αλλάζει. Το θέμα είναι βέβαια πως για να μην αλλάξει τίποτα, κάτι έχει προηγουμένως συμβεί

9.Καλά Χριστούγεννα
Το πνεύμα των ημερών χώνεται σε μικρότητες. Οι Απαράδεκτοι (πλην του Βλάσση) ανταλλάσσουν αντικείμενα που έχουν κλέψει ο ένας από τον άλλο.

8. Η Έξωση
Η σκηνή που η παρέα βρίσκει ξεκαρδιστικά τα ανέκδοτα του σπιτονοικοκύρη τους (κου Βασίλη) είναι ακαταμάχητη.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X