Fragilemag

Έλβις Πρίσλεϊ – Ο καταθλιπτικός βασιλιάς

Έλβις Πρίσλεϊ – Ο καταθλιπτικός βασιλιάς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ήταν ένας δρόμος διαλεγμένος από τον ίδιο. Κανείς δεν μπορούσε να του πει τι θα κάνει.» Η σύζυγος του Έλβις, Πρισίλα Πρίσλεϊ στο ντοκιμαντέρ «Elvis Presley: The Searcher»,  αναφέρθηκε με σιγουριά γύρω από το σκηνικό θανάτου που είχε στήσει ο Βασιλιάς του Rock ‘N’ Roll στον ίδιο του τον εαυτό. Το λες και χρονικό μιας προμελετημένης πράξης. Ο Έλβις Πρίσλεϊ έφυγε από τη ζωή στις 16 Αυγούστου 1977.

Η Πρισίλα επιστρέφει στις τελευταίες μέρες του βασιλιά της ροκ μουσικής: «Ο Έλβις ήταν απολύτως συνειδητοποιημένος, καλά πληροφορημένος γύρω από το ρίσκο που έπαιρνε χρησιμοποιώντας ναρκωτικά πριν από τον θάνατό του το 1977». Η 77χρονη γυναίκα δεν αφήνει ασχολίαστη και την εμπάθεια που εκφράζουν πολλοί γύρω από εκείνη την περίοδο. «Ο κόσμος πάει κι έρχεται. Συχνά ρωτά ”γιατί τον αφήσατε αβοήθητο”. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε μια ομάδα ανθρώπων που προσπάθησε να τον βοηθήσει. Όμως εκείνος γνώριζε να χρησιμοποιεί τη δύναμή του ποικιλοτρόπως. Η δύναμη… Μερικές φορές μπορείς να τη στρέψεις εναντίον του ίδιου σου του εαυτού. Και ο Έλβις ήταν παντοδύναμος. Κανείς δεν μπορούσε να του πει τι να κάνει».

Η αποκάλυψη της Πρισίλα, που υπήρξε σύζυγος του Ελβις από το 1967 ως το 1973, έρχεται να ρίξει περισσότερο φως στην περίοδο που ο σταρ της μουσικής και του κινηματογράφου υπέφερε από κατάθλιψη. Η τελευταία έχει τονώσει το ενδιαφέρον πολλών μετά την αποκάλυψη δύο σημειωμάτων που φέρεται να έστειλε ο Έλβις, λίγο πριν από τον θάνατό του, στον φίλο και μάνατζερ περιοδειών, Τζο Εσπόζιτο. Σε ένα από αυτά έγραψε: «Είμαι αηδιασμένος και κουρασμένος από τη ζωή μου». Πολλοί θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν τη γνησιότητα του μηνύματος. Και πρώτοι απ’ όλους οι άνθρωποι που λάτρεψαν τον Έλβις σαν θεό, όμως ο ετεροθαλής αδελφός του Πρίσλεϊ, Ρικ Στάνλεϊ, είναι σίγουρος πως: «Για μένα ο γραφικός χαρακτήρας είναι αυθεντικός και είναι του Έλβις. Είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη πως η αυτοκτονία υπήρχε έντονα στη σκέψη του».

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X