Fragilemag

Γιατί είμαστε αναβλητικοί; | Όταν η πιθανότητα της αποτυχίας μας τρομάζει

Γιατί είμαστε αναβλητικοί; | Όταν η πιθανότητα της αποτυχίας μας τρομάζει
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η αναβλητικότητα είναι η πράξη της καθυστέρησης ή της αναβολής των εργασιών μέχρι την τελευταία στιγμή ή πέραν της προθεσμίας τους. Πολλοί ορίζουν την αναβλητικότητα ως «έναν τρόπο το άτομο να ρυθμίσει την πιθανότητα της αποτυχίας που χαρακτηρίζεται από την παράλογη καθυστέρηση εργασιών παρά τις αρνητικές συνέπειες».

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά οργανωμένοι και αφοσιωμένοι είστε, το πιθανότερο είναι ότι έχετε πιάσει τον εαυτό σας να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο βλέποντας τηλεόραση, ποστάροντας στο Facebook, ή σε αγορές στο διαδίκτυο, ενώ έχετε αφήσει για αργότερα κάποια δουλειά που έχετε. Είτε αναβάλλετε την ολοκλήρωση ενός έργου, είτε αποφεύγετε τις δουλειές του σπιτιού, η αναβλητικότητα μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή σας. Τις πιο πολλές φορές η αναβλητικότητα δεν αποτελεί ένδειξη σοβαρού προβλήματος. Είναι μια κοινή τάση την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι εκδηλώνουν κάποια στιγμή.

•Η αιτία της αναβλητικότητας
Θυμάστε εκείνη τη στιγμή που νομίζατε ότι είχατε μια εβδομάδα ακόμα για να ολοκληρώσετε ένα έργο, ενώ αυτό έπρεπε στην πραγματικότητα να ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα; Συχνά υποθέτουμε ότι χρειαζόμαστε λιγότερο χρόνο για την ολοκλήρωση μιας δουλειάς που έχουμε αναλάβει, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ψευδή αίσθηση ασφάλειας.
Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που συμβάλλουν στην αναβλητικότητα είναι η ιδέα ότι πρέπει να αισθανόμαστε έμπνευση ή κίνητρο για να φέρουμε εις πέρας μια εργασία σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι, αν περιμένετε έως ότου είστε στο σωστό πλαίσιο για να κάνετε ορισμένες εργασίες (ειδικά ανεπιθύμητες), πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι η κατάλληλη στιγμή δεν θα έρθει ποτέ…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X