Χωρίς Κατηγορία

Η ταινία της βραδιάς | «Μαζί ή Τίποτα» του Φατίχ Ακίν απόψε στην ΕΡΤ2

Η ταινία της βραδιάς | «Μαζί ή Τίποτα» του Φατίχ Ακίν απόψε στην ΕΡΤ2
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μεγαλωμένος στη Γερμανία είναι ο Τούρκος σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν και οι ταινίες του είναι ιδιαίτερα αγαπητές στο ελληνικό σινεφίλ κοινό («Μαζί, Ποτέ», «Η Άκρη του Ουρανού», «Soul kitchen», «Ο Ήχος της Πόλης»). Στo «Μαζί ή Τίποτα» επέλεξε να αφηγηθεί μια ιστορία απώλειας και εκδίκησης με κοινωνικοπολιτικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν κάθε σημερινό σκεπτόμενο πολίτη της Ευρώπης. Την ταινία προβάλει απόψε, Tετάρτη 31 Αυγούστου,  η ΕΡΤ2 στις 22:00.

•Το «Μαζί ή Τίποτα» έχει κερδίσει Χρυσή σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, βραβείο γυναικείας ερμηνείας στην εξαίρετη Νταϊάν Κρούγκερ και ήταν μέσα στις εννιά τελικές υποψηφιότητες για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Στην ιστορία της ταινίας μπλέκεται και η Ελλάδα –έχουν γίνει πολλά γυρίσματα στη χώρα μας- καθώς τα πλοκάμια των ακροδεξιών δολοφόνων-τρομοκρατών επικοινωνούν με τη Χρυσή Αυγή.

Ηρωίδα της ιστορίας της ταινίας είναι η Κάτια – όντως μοναδική η Νταϊάν Κρούγκερ – που από τη μια στιγμή στην άλλη καταρρέει η ζωή της όταν ο κουρδικής καταγωγής σύζυγός της Νούρι και ο μικρός τους γιος, Ρόκο, σκοτώνονται σε μια βομβιστική επίθεση….

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X