Fragilemag

Η ταινία της βραδιάς | “Ο Πρόεδρος” – Το πολιτικό θρίλερ από την Αργεντινή που προβάλλει η ΕΡΤ2

Η ταινία της βραδιάς | “Ο Πρόεδρος” – Το πολιτικό θρίλερ από την Αργεντινή που προβάλλει η ΕΡΤ2
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

του Παύλου Θ. Κάγιου

Το δίλημμα των πολιτικών φαντάζει να είναι παντοτινό. Τι μπορεί αν συμβεί όταν το προσωπικό συμφέρον “ανταγωνίζεται” εκείνο των λαών που τους τίμησε; Η Αργεντινή μοιάζει να βρίσκεται στη δίνη της πολιτικής αστάθειας εδώ και πολλά – πολλά χρόνια. Στην του ταινία ο σκηνοθέτης Σαντιάγκο Μίτρε δεν θέλει να ντοκουμεντάρει την πολιτική σκηνή της ταλαιπωρημένης Λατινοαμερικάνικης χώρας. Θέλει να κοιτάξει βαθύτερα. Ο πρωταγωνιστής του Ρικάρντο Νταρίν υποδύεται τον πρόεδρο της Αργεντινής. Και στην ταινία “La Cordillera – O Πρόεδρος” ο θεατής βρίσκεται “αντιμέτωπος” με εκείνη τη σειρά αγωνιών που εκτίθεται ένα πολιτικό πρόσωπο που θέλει να ισορροπήσει ανάμεσα στις δημόσιες – ηρωικές υποσχέσεις του και το μη δημοσιευμένο προσωπικό του συμφέρον. Αυτό είναι ένα πολιτικό θρίλερ που αξίζει να δείτε. Την ταινία προβάλλει απόψε – Πέμπτη 12 Μαΐου – ΕΡΤ2 στις 22:00. Να πούμε εδώ και να το πούμε γι’ ακόμα μια φορά πως οι ταινίες που προβάλλει, σχεδόν, κάθε βράδυ το κρατικό κανάλι είναι μια όαση στο τηλεοπτικό τοπίο.

Το σενάριο. Ο πρόεδρος της Αργεντινής βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στην πολιτική και την προσωπική του ζωή κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής σε ένα απομακρυσμένο ξενοδοχείο στην καρδιά των Άνδεων όπου και θα οριστικοποιηθούν περιφερειακές στρατηγικές, γεωπολιτικές συμμαχίες και το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης του πετρελαίου της Λατινικής Αμερικής. Ο πρόεδρος έχει να πάρει μια τρομακτική απόφαση: θα προστατέψει την εξουσία του ή θα σταθεί στην οικογένειά του και θα υπερασπιστεί τις αξίες του;

Η ιδέα του σκηνοθέτη. Ο ρόλος του προέδρου της Αργεντινής γράφτηκε ειδικά για τον Ρικάρντο Νταρίν. Ξεκίνησα να γράφω το σενάριο αφού μιλήσαμε και είχε ενθουσιαστεί με την ιδέα μου. Ο Ρικάρντο είναι ένας εξαιρετικός και πολύ γενναιόδωρος ηθοποιός και η συνεισφορά του σ’ όλη τη διαδικασία της παραγωγής ήταν σημαντική από την πρώτη στιγμή που του είπα τι σκεφτόμουν να κάνω μέχρι και την ολοκλήρωση του μοντάζ. Επίσης, έχει κάτι το εμβληματικό πάνω του. Για τους Αργεντίνους, είναι η ενσάρκωση του ιδανικού προέδρου.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X