Fragilemag

Ναι, υπήρξε κατάσκοπος που τον έλεγαν Τζέιμς Μποντ

Ναι, υπήρξε κατάσκοπος που τον έλεγαν Τζέιμς Μποντ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα το απόγεμα το Star στις 5:00 προβάλλει την ταινία “Τζέϊμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Ποτέ Να Μην Ξαναπείς Ποτέ (Never Say Never Again)”. Πρωταγωνιστεί, για πολλούς ο καλύτερος Μποντ, Σον Κόνερι Σχοινοβατώντας ανάμεσα στο κινηματογραφικό μύθο και τις πραγματικότητες γύρω από τα κατορθώματα του ήρωα που δημιούργησε  ο συγγραφέας Ίαν Φλέμινγκ αναρωτιόμαστε, για μια ακόμη φορά, αν υπήρξε, τελικά, στην πραγματική ζωή πράκτορας που τον έλεγαν Τζέιμς Μποντ. Η άρση απορρήτου παλιών αρχείων των μυστικών υπηρεσιών αποκαλύπτουν έναν κατάσκοπο την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου με αυτό το όνομα.

•Στις 18 Φεβρουαρίου 1964, ο πράκτορας με το όνομα Μποντ, Τζέιμς Μποντ, έφτασε στη Βαρσοβία, που βρισκόταν πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα της Σοβιετικής Ένωσης, ένα όριο που διαχώριζε το Κομμουνιστικό Ανατολικό Μπλοκ από τη Δύση. Επισήμως, εργάστηκε ως αρχειοθέτης για τον στρατιωτικό ακόλουθο της Βρετανικής Πρεσβείας. Σύντομα όμως κέρδισε την προσοχή των Πολωνών αξιωματικών των μυστικών υπηρεσιών. Κάποια στιγμή, εντοπίστηκε να παρακολουθεί μια στρατιωτική βάση κατά μήκος των σοβιετικών συνόρων, ανέφερε η εφημερίδα Wall Street Journal

Έκανε πολλά ταξίδια στη βορειοανατολική Πολωνία για να διεισδύσει σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης, την κυβερνητική υπηρεσία που εδρεύει στη Βαρσοβία και τεκμηριώνει εγκλήματα κατά της Πολωνίας. H αποκάλυψη της ύπαρξης του Μποντ οδήγησε σε συζήτηση μεταξύ Πολωνών ιστορικών και του κοινού σχετικά με το αν ο Μποντ – που φώναζαν Τζιμ – ήταν στην πραγματικότητα ένας κατάσκοπος.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X