Fragilemag

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 14 – 20 Μαρτίου: Ολοκαίνουργιος Γιάννης Τσίρος, η μάνα του Ταχτσή και …Το Σώσε

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας  14 – 20 Μαρτίου: Ολοκαίνουργιος Γιάννης Τσίρος, η μάνα του Ταχτσή και …Το Σώσε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κώστας Β. Ζήσης

Πλούσια η εβδομάδα σε νέες πρεμιέρες , με την θεατρική περίοδο να έχει μπει στην τελική της ευθεία μέχρι την Κυριακή των Βαΐων που παραδοσιακά σηματοδοτεί το τέλος της.

Ένας ολοκαίνουργιος Γιάννης Τσίρος («Ημέρα Κυρίου») θα μας περιμένει στο Θέατρο Σταθμός, δια χειρός Μάνου Καρατζογιάννη, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα συντονίσει στο Παλλάς τους ηθοποιούς του για να γίνει «Το Σώσε», ενώ στο Vault, το Θεατρικό Φεστιβάλ Μονολόγων, εγκαινιάζει το νέο κύκλο του με το έργο της Κικής Μαυρίδου «Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη.

Ο «Αυτόχειρ» του Νικολάι Έρντμαν θα κάνει πρεμιέρα στη Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη του Εθνικού Θεάτρου, παράσταση σκηνοθετημένη από τον Γιώργο Παπαγεωργίου. Το ίδιο έργο διασκευάζει ο Ηλίας Κούτλας και παρουσιάζει στο Θέατρο Αλκμήνη με τον τίτλο «Να, γιατί πεθαίνω σύντροφοι». Στο Αλκμήνη θα κάνει πρεμιέρα και «Ο Μπέμπης» της Βίλης Σωτηροπούλου από την Άσπα Τομπούλη.

Στο Θέατρο Τόπος Αλλού ο Νίκος Καμτσής σκηνοθετεί «Σαν ρόδο και σαν αίνιγμα» του Άκη Δήμου και λίγο πιο πέρα στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων θα ξεκινήσει η μουσικοθεατρική παράσταση «Μέρα Σάββατο».

Αφιέρωμα στο θέατρο της Τουρκίας κάνει το Αγγέλων Βήμα, επιλέγοντας να παρουσιάσει το έργο του Turgut Ozakman «Το σαράι του Φεχίμ Πασά» σε σκηνοθέσία Σταμάτη Μπαντούνα. Στο Faust θα σηκώσει αυλαία η «Δεσποινίς Χάος» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου από τον Αντώνη Καραγιάννη και στον Λύχνο Τέχνης και Πολιτισμού ο Βασίλης Βουτεκάκης σκηνοθετεί το «Αναμονή στο τίποτα Κεφάλαιο 1».

Μια σκληρή πολιτική κωμωδία, υπόσχεται ο Γιώργος Τσαγκαράκης στο Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής με το «Trio Lumpen-Η φράουλα»…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X