Fragilemag

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 25 Απριλίου – 1 Μαΐου: Ματωμένα Χώματα, Αριζόνα, Εξομολογήσεις και National Theatre Live

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 25  Απριλίου – 1 Μαΐου: Ματωμένα Χώματα, Αριζόνα, Εξομολογήσεις και National Theatre Live
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κώστας Β. Ζήσης

Μια εβδομάδα μετά το Πάσχα και μόλις έξι είναι οι νέες παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία. Η «ησυχία» αυτής της εβδομάδας, προετοιμάζει την «τρικυμία» της επόμενης, όπου ο αριθμός των νέων παραστάσεων φτάνει αυτόν που έχουμε συνήθως τον Οκτώβρη που αποτελεί και έναρξη σεζόν.

Το περιμένουμε μήνες και έφτασε η ώρα να δούμε στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, τα «Ματωμένα Χώματα», το έργο σταθμός της Διδώς Σωτηρίου, δια χειρός Γιώργου Παλούμπη, με μια πλειάδα σημαντικών ηθοποιών. Πραγματικά, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, αποτίει φόρο τιμής με τον καλύτερο τρόπογια τον ξεριζωμό του Ελληνισμού το 1922, τις χαμένες πατρίδες, και τους ανθρώπους που κατοίκησαν, πάλεψαν και συνέβαλαν στη νέα ταυτότητα της περιοχής του Πειραιά, με τον καλύτερο τρόπο. Η ξαφνική αποχώρηση του Κώστα Καζάκου για λόγους υγείας και η αντικατάσταση του από τον Νικήτα Τσακίρογλου, δεν ανέβαλε την προγραμματσμένη για αυτήν την Παρασκευή πρεμιέρα.

Ο Παντελής Δεντάκης στο Θέατρο Σταθμός σκηνοθετεί το έργο του Juan Carlos Rubio «Αριζόνα» σε ένα σχόλιο για τον ρατσισμό και τον εθνολαϊκισμό και πως αυτοί δηλητηριάζουν τις ανθρώπινες ψυχές .

Η Όλγα Ποζέλη σκηνοθετεί κείμενα των Σάκη Σερέφα, Ανδρέα Φλουράκη, Μαρίας Γιουλή κ.α στο 1927 art space σε μια πρωτότυπη δουλειά, όπου 3-4 θεατές εισέρχονται διαδοχικά και αλυσιδωτά σε τέσσερα δωμάτια να παρακολουθήσουν τις εξομολογήσεις τεσσάρων ηθοποιών.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X