Fragilemag

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 31 Ιανουαρίου – 6 Φεβρουαρίου: Μότσαρτ, Ευριπίδης, Τουργκένιεφ

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 31 Ιανουαρίου – 6 Φεβρουαρίου: Μότσαρτ, Ευριπίδης, Τουργκένιεφ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κώστας Β. Ζήσης

Με την εκπνοή του πρώτου μήνα του 2022 και την είσοδο του Φεβρουαρίου, αρχίζει και επίσημα ένας νέος κύκλος παραστάσεων της τρέχουσας θεατρικής περιόδου. Μια πολύ ενδιαφέρουσα θεατρική εβδομάδα ξεκινά με πολύ σημαντικές πρεμιέρες.

Το γεγονός της εβδομάδας είναι η παράσταση Αμαντέους στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά . Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί το περίφημο έργο του Πήτερ Σάφερ με θέμα τον Μότσαρντ, με τον Νίκο Ψαρρά και τον Γιάννη Νιάρρο στους κεντρικούς ρόλους.

Θα πάμε οπωσδήποτε στην μαγική παράσταση που δημιουργεί η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη στο Σύγχρονο Θέατρο, στο κύκνειο άσμα του Τουργκένιεφ (η παράσταση επρόκειτο να ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο χιονιάς δεν το επέτρεψε) αλλά και τη νέα δουλειά του Κώστα Παπακωνσταντίνου και της ομάδας του, που ανεβάζει για πρώτη φορά τραγωδία στη σκηνή του Olvio, τους σπάνια παιγμενους «Ηρακλείδαι» του Ευριπίδη.

O Κώστας Γάκης συνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης και ανεβάζει τον δεύτερο «Κατά φαντασίαν ασθενή» της χρονιάς στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου με τον Θανάση Τσαλταμπάση στον κεντρικό ρόλο, ενώ οι πάντα εξαιρετικής αισθητικής bijoux de Kant και ο Γιάννης Σκουρλέτης καταπιάνονται με τη σύγχρονη ελληνική δραματουργία, παρουσιάζοντας στην σκηνή του Faust το νέο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Η αλήθεια είναι».

Νέα δουλειά και για τον Θοδωρή Βουρνά, που θα παρουσιάσει σύγχρονο ισπανικό έργο στο θέατρο 104 με τον ιντριγκαδόρικο τίτλο «Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο» ενώ στην αντίπερα όχθη του Βοτανικού, στην Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς, ο Γιώργος Κουτλής μετά τους «Παίχτες» που σαρώνουν, θα σκηνοθετήσει το έργο του Βασίλη Μαγουλιώτη «Talk Show». Στην ίδια γειτονιά ο Χρήστος Λύγκας στο Vault, θα ανεβάσει το έργο του Νηλ Λαμπιούτ «Πώς να νικήσεις την μοναξιά». Στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη θα συμπράξουν στην σκηνή οι Γιαννης Μπέζος και Περικλης Δαδακαρίδης στο έργο του Σωτήρη Τσαφούλια «Αινιγματικές παραλλαγές» ενώ στο πολύ ιδιαίτερο Ξενοδοχείο Μπάγκειο ο Αλκίνοος Δωρής θα συνθέσει «Το καθημερινό τραγούδι του απείρου».

Πολύ σημαντικές και οι επαναλήψεις που σηκώνουν αυλαία εκ νέου αυτήν την εβδομάδα. Ο εξαιρετικος «Αρίστος» επιστρέφει στο Θέατρο Πορεία, δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση όσοι δεν μπόρεσαν, το «Μινόρε» του Τάκη Τζαμαργιά σαλπάρει από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και «δένει» στο Θέατρο Ιλίσια, ενώ «Το ηρεμιστικό» του Μπέκετ από την Άσπα Τομπούλη επανέρχεται στο Θέατρο Φούρνος. Η Σοφία Σαββίδου ξεκινά νέο κύκλο των παραστάσεων της στο Θέατρο Παραμυθίας, «Ισμήνη» του Γιάννη Ρίτσου και «Το αντίδωρο».

Συγκεκριμένα:..

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X