Fragilemag

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 4 – 10 Απριλίου: Βασίλης Μαυρογεωργίου, 4FRONTAL και προκλητικός Τρίερ

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας  4 – 10 Απριλίου: Βασίλης Μαυρογεωργίου, 4FRONTAL και προκλητικός Τρίερ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κώστας Β. Ζήσης

Μυρίζει Άνοιξη, ο καιρός ανοίγει, και νέες παραστάσεις σηκώνουν αυλαία μια εβδομάδα πριν την τυπική λήξη της θεατρικής σεζόν.

Οι «Αριστερόχειρες» της Νεφέλης Μαϊστράλη από τον Θανάση Ζερίτη και την αγαπημένη ομάδα 4FRONTAL στη Σκηνή Ωμέγα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και το νέο έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Μοτέλ» στην Οδό Φρυνίχου είναι οι δύο παραστάσεις που συγκεντρώνουν το μεγάλο ενδιαφέρον αυτήν την εβδομάδα.

«Οι Ηλίθιοι, παράσταση από τον Βαγγέλη Λάσκαρη βασισμένη στο έργο του Τρίερ, έπαιξε μόνο μία φορά πριν ξεκινήσει καραντίνα το 2020. Επιστρέφει με ανανεωμένη διανομή αυτήν την εβδομάδα στο φιλόξενο Vault. Στον Σταθμό θα γίνουμε μάρτυρες ενός «Boston marriage», έργο του Μάμετ από την ομάδα D’ Art, στον Χωρο Κ4 ζωγραφική και θέατρο συναντιούνται στην παράσταση «Το σπίτι με τα κόκκινα γιασεμιά», ενώ στο 104 για δύο μόνο παραστάσεις θα παρακολουθήσουμε την παράσταση των Χρήστου Τσαβλίδη και Άγγελου Προκόπιου Νεράντζη «Από μέσα». Στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιο θα δούμε τους «Εξόριστους» από τον Γιάννη Φασόη και στο ProjectR, ο Βασίλης Θεοδώρου θα έχει «Καλεσμένος μας ο Τενεσί».

Θέατρο θα δούμε και σε εναλλακτικούς χώρους: Στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦΑ. η Ευφροσύνη Μαστρόκαλου θα παρουσιάσει το έργο «Moderato Cantabile» της Μαργκερίτ Ντυράς, ενώ στο Ξενοδοχείο Μπάγεκειον θα ξεκινήσουν δύο πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις. Η Στέλλα Μαγγανά βασισμένη στο γνωστό βιβλίο δηλώνει ότι «Η ΑΛΙΚΗ στη χώρα των θαυμάτων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟ» ενώ ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος και τα η ομάδα ContraTiempo καταλήγουν ‘ότι «Η επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ».

Πολύ ενδιαφέρουσες οι οι επαναλήψεις αυτής της εβδομάδας. Οι Κωνσταντίνος Χατζής, Σοφία Χιλλ και Γιώργος Κουμεντάκης παρουσιάζουν εκ νέου στην Γερμανική Εκκλησία την παράσταση που έκλεψε τις εντυπώσεις στο περσινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, «Κλυταιμνήστρα , μουσική δωματίου για ένα όργανο» (παρουσιάση και κριτική μπορείτε να διαβάσετε εδώ), η «Ουρανία» του Γιώργου Σουλεϊμάν με την Δανάη Μπάρκα ξεκινά στο Μικρό Παλλάς, ενώ με νέα διανομή ο Θοδωρής Βουρνάς παρουσιάζει και πάλι στο Αγγέλων Βήμα, τα «Οργισμένα νιάτα». Ο Άρης Μπινιάρης επαναλαμβάνει «Το Θείο Τραγί» στο BIOS σε συνεργασία με τον Joseph από τους ΑΤΗ Κids και τον Κelloggs.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X