Fragilemag

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 7 – 13 Φεβρουαρίου: η εβδομάδα των «μεγάλων»

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 7 – 13 Φεβρουαρίου: η εβδομάδα των «μεγάλων»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κώστας Β. Ζήσης

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εβδομάδα των μεγάλων παραγωγών μιας και 6 μεγάλες παραστάσεις σηκώνουν την αυλαία τους σε αυτήν την πολύ πλούσια σε θέατρο περίοδο.

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση δίνει το βήμα στην Αργυρώ Χιώτη να μας μιλήσει με τη μουσική του The Boy για τον Χαλεπά, τα Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη αναβιώνουν στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  από τον Κωνσταντίνο Ρήγο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συμμετέχει στο έτος Καμπανέλλη με μια συμπαραγωγή με το Λυκόφως  του διασκευασμένου σε μιούζικαλ  από τους Χρήστο Σουγάρη και Στέφανο Κορκολή έργου του «Η αυλή των θαυμάτων». Θέατρο και μουσική θα συνδυάσει και η παράσταση-αφιέρωμα  στην Μαρίκα Νίνου, της Μαριάννας Κάλμπαρη στο Θέατρο Τέχνης  ενώ σηκώνει αυλαία και η πολυαναμενόμενη  νέα δουλειά της ανερχόμενης και πολλά υποσχόμενης Μαρίας Μαγκανάρη στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, ο πολύ σπουδαίος «Ματωμένος Γάμος» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Κορυφαίο γεγονός η επιστροφή του «Moby Dick» των Δημήτρη Παπαδημητρίου και Γιάννη Κακλέα, μια υπερπαραγωγή (πραγματική και όχι κατ’ όνομα) που παίχτηκε δυστυχώς για πολύ λίγο στο Παλλάς πριν την πρώτη καραντίνα, και τώρα επιστρέφει δυναμικά στο Christmas Theater. Στις άλλες επαναλήψεις αυτής της εβδομάδας, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την επιτυχημένη παράσταση της Κατερίνας Δαμβόγλου «Frida κι άλλο» στο Alhabra, και για λίγες παραστάσεις «Το κουδούνι» στο Μεταξουργείο, από τις παραστάσεις off broadway που σημάδεψαν την θεατρική μας περίοδο. Στο θέατρο ΗΒΗ, με σύμφωνη γνώμη παραγωγής και συντελεστών συνεχίζονται οι παραστάσεις του «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του» του Γιώργου Καπουτζίδη, μετά την τραγική και άδικη απώλεια του Πάνου Νάτση και την προσθήκη του Ευθύμη Γεωργόπουλου. «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» της Σοφίας Καραγιάννη και της ομάδας GAFF, μεταφέρεται στο Σύγχρονο Θέατρο και συνεχίζει τις παραστάσεις του.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X