Fragilemag

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 18-24 Μαρτίου: Μύλλερ X2, Θησείον Χ2, Στριντμπεργκ και Φασμπίντερ

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 18-24 Μαρτίου: Μύλλερ X2, Θησείον Χ2, Στριντμπεργκ και Φασμπίντερ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 18-24 Μαρτίου: Μύλλερ X2, Θησείον Χ2, Στριντμπεργκ και Φασμπίντερ. Ανοίγει η περίοδος της Σαρακοστής αλλά οι θεατρικές πρεμιέρες δεν έχουν νηστεία. Έρχεται μια χορταστική εβδομάδα γεμάτη από νέες παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία.

Ανοίγει η περίοδος της Σαρακοστής αλλά οι θεατρικές πρεμιέρες δεν έχουν νηστεία. Έρχεται μια χορταστική εβδομάδα γεμάτη από νέες παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία.

Δύο πρεμιέρες έχει το Εθνικό Θέατρο. Το «Ονειρόδραμα» του Στρίντμπεργκ  ξεκινά σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη στην Κεντρική Σκηνή του Τσίλλερ ενώ στην Πειραματική του κτιρίου REX ο Βασίλης Βηλαράς φέρνει τον «Καταποντισμό».

Δύο και οι πρεμιέρες στο θέατρο Θησείον. Η Κατερίνα Μαυρογεώργη ανεβάζει στη σκηνή τη «Jane», παράσταση αναφορά στη Τζέην Έυρ ενώ ο Αργύρης Ξάφης σκηνοθετείται από τη Ζωή Ξανθοπούλου στον μονόλογο του Ζουζέπ Μαρία Μιρό«Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος».

Ο Χάινερ Μύλλερ δεν ανεβαίνει συχνά όμως αυτήν την εβδομάδα δύο έργα του ξεκινάν σε Αθηναϊκά Θέατρα. Στο Bios η Άντζελα Μπρούσκου ανεβάζει το «Μήδειας Υλικό» ενώ στο Από Μηχανής Θέατρο ο Μιχάλης Σαράντος  σκηνοθετεί το «Κουαρτέτο».

Στο Θέατρο Μικρό Άνεσις  «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ» του Ράιαν Βέρνερ Φασμπίντερ έρχονται από την Έφη Ρευματά.

Στις επαναλήψεις θα ξαναδούμε βεβαίως την «Κυρά της Ρω» με την ερμηνεία της Φωτεινής Μπαξεβάνη στο Θέατρο Γκλόρια,  και βεβαίως όσοι δεν προλάβαμε θα δούμε το μιούζικαλ για δυο «The Last Five Years» που επανέρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής.

Συγκεκριμένα:..

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X