Fragilemag

Παραφιλία – Ο έρωτας για το αντικείμενο

Παραφιλία – Ο έρωτας για το αντικείμενο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καθώς ο κόσμος προχωρά και εξελίσσεται όλα σταδιακά γίνονται περίπλοκα. Η διατήρηση των ανθρώπινων επαφών, η επίτευξη επιτυχίας, η αναζήτηση της ευχαρίστησης σ’ ένα κόσμο γεμάτο με τόσα διαφορετικά pins, usernames και passwords φαντάζει αληθινά δύσκολη.

Η ανθρώπινη σκέψη μοιάζει να καταπίνει τη μία μετά την άλλη τάσεις, ιδέες, πόκετ φιλοσοφίες. Καθώς τολμάμε περισσότερο στα πράγματα, παράξενα γεγονότα αναδύονται κάθε στιγμή. Νέα στοιχεία για τη σεξουαλική υγεία εμφανίζονται επίσης. Ένα από τα πολλά τέτοια νεοτερικά φαινόμενα είναι η τάση μερικών ανθρώπων να έλκονται σεξουαλικά από αντικείμενα. Το φαινόμενο ονομάζεται «αντικειμενοφιλία» και υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού που μπορεί να περιγραφεί ως αντικειμενόφιλο. Οι συζητήσεις μεταξύ των επιστημόνων συνεχίζονται για το εάν πρόκειται για ιατρική κατάσταση ή όχι.

Όσοι έχουν αντικειμενοφιλία μπορούν να νιώσουν έλξη, αγάπη και μπορούν ακόμη και να αφοσιωθούν σε αντικείμενα που γίνονται σύντροφοί τους. Μερικά από αυτά τα άτομα πιστεύουν στον ανιμισμό και θεωρούν ότι αυτές οι μη ανθρώπινες οντότητες είναι πνευματικά όντα. Δεν αυτοχαρακτηρίζονται ως φετιχιστές επειδή δεν χρησιμοποιούν τα αντικείμενα για να ενισχύσουν τη σεξουαλική τους ευχαρίστηση, τα αντικείμενα αποτελούν το μοναδικό πράγμα που επιθυμούν και τα ερωτεύονται.

Είναι η αντικειμενοφιλία μια παραφιλία, μια διαταραχή, μια ασθένεια; Οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι το έχουν λένε επίσης ότι δεν μπορούσαν να ερωτευτούν έναν άνθρωπο επειδή δεν αισθάνονται έλξη για αυτόν. Από την άλλη πλευρά, η έλξη δεν είναι το μόνο πράγμα που καθορίζει την αγάπη και όταν πρόκειται για άλλες ανάγκες όπως η επικοινωνία και η συναισθηματική υποστήριξη, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να τα αισθανθείς με ένα αντικείμενο. Ενδέχεται ωστόσο αυτοί οι άνθρωποι να έχουν βρει ένα νέο νόημα στην αγάπη χωρίς ανταπόκριση και χωρίς όρους.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X