Fragilemag

Peter Von Kant: Φασμπίντερ για πάντα

Peter Von Kant: Φασμπίντερ για πάντα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Peter Von Kant». Ο φόρος τιμής στον κορυφαίο Γερμανό σκηνοθέτη Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ από τον Γάλλο Φρανσουά Οζόν, που έχοντας μελετήσει τη ζωή και το έργο του, διασκευάζει ελεύθερα τα θρυλικά Πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ και τα φέρνει στο σήμερα, βάζοντας τον ίδιο τον Φασμπίντερ στη θέση του πρωταγωνιστή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φρανσουά Οζόν καταπιάνεται με τον Φασμπίντερ, καθώς το 2000 διασκεύασε ένα άλλο θεατρικό του στο «Water Drops of Buring Rocks», ένα άνισο φιλμ για τον έρωτα ενός 50χρονου επιχειρηματία με έναν 20χρονο στη Γερμανία του ’70, που κέρδισε το βραβείο Teddy στο φεστιβάλ Βερολίνου.

•Η ταινία Peter Von Kant θα βγει στα σινεμά ΑΣΤΥ και Π. ΖΑΝΝΑΣ την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

Peter Von Kant – Η πλοκή

Ο Πέτερ Φον Καντ, ένας πετυχημένος φημισμένος σκηνοθέτης ζει με τον βοηθό του Karl, στον οποίο συμπεριφέρεται άσχημα και συχνά ταπεινώνει. Μέσω της σπουδαίας ηθοποιού Sidonie, γνωρίζει και ερωτεύεται τον Amir, έναν όμορφο νεαρό, με περιορισμένα μέσα, στον οποίο προτείνει να μοιραστεί το διαμέρισμά του και να τον βοηθήσει να μπει στον κόσμο του κινηματογράφου…. Ο Φρανσουά Οζόν αποτίνει φόρο τιμής στον σημαντικό σκηνοθέτη Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ» δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα τελείως δικό του νέο φιλμ…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X