Fragilemag

Ριάλιτι τηλεόραση – Η δυσβάσταχτη διασημότητα των παιχτών

Ριάλιτι τηλεόραση – Η δυσβάσταχτη διασημότητα των παιχτών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η συζήτηση γύρω από την ψυχική υγεία των σταρ των ριάλιτι τηλεπαιχνιδιών διαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε το στίγμα στην ψυχική υγεία.  Η γέννηση τους ξεκινά και τελειώνει σε αντιφάσεις. Κατακτούν εύκολα ένα επίπεδο φήμης που δεν είναι όμως καθόλου διασημότητα και δεν είναι αξιοσέβαστο. Σε αντίθεση με τη λατρεία και ειδωλοποίηση που δείχνουμε στους καλλιτέχνες, τα αστέρια της ριάλιτι τηλεόρασης είναι πολύ πιο κοντά στον μέσο θεατή. Προσφέρονται για ανάλυση και κάθε είδους κρίση στα σόσιαλ μίντια, από την πιο ανάλαφρη έως την πιο τοξική.

Δεν είναι μυστικό ότι η τηλεοπτική πραγματικότητα απεικονίζει οτιδήποτε άλλο εκτός από την πραγματικότητα, ωστόσο κρατάμε τους παίκτες ριάλιτι στην επεξεργασμένη τους πραγματικότητα.

Η βάση του ριάλιτι – ότι δηλαδή η ίδια η ζωή των συμμετεχόντων γίνεται ο βιοπορισμός τους – αφήνει τους διαγωνιζόμενους στο έλεος των παραγωγών. Σε εκπομπές όπως το “The Bachelor” που προβλήθηκε την περασμένη τηλεοπτική σεζόν, οι επεξεργασμένες πραγματικότητες των διαγωνιζομένων παρουσιάζονται αργότερα στην κρίση του κοινού.

•Ένα συμβόλαιο από έναν διαγωνιζόμενο γράφει: «Αναγνωρίζω και συμφωνώ ότι οι παραγωγοί μπορούν να χρησιμοποιούν ή να αποκαλύπτουν προσωπικές μου πληροφορίες που μπορεί να είναι ενοχλητικές, ταπεινωτικές και μπορεί να με απεικονίζουν ψευδώς». Τέτοιου τύπου “σενάρια” και “χαρακτήρες” μπορεί να επιφέρουν τηλεθέαση και χρήματα στο σόου, αλλά θέτουν σε κίνδυνο την ψυχική υγεία των διαγωνιζομένων.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X