Fragilemag

«Σωτηρία, με λένε» | Η Κάτια Γκουλιώνη είναι η Σωτηρία Μπέλλου για 75 λεπτά

«Σωτηρία, με λένε» | Η Κάτια Γκουλιώνη είναι η Σωτηρία Μπέλλου για 75 λεπτά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η παράσταση «Σωτηρία, με λένε» με την Κάτια Γκουλιώνη ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο “Μικρό Χορν” και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Αδαμίδου και της Ντίνας Κώνστα.

«Σωτηρία, με λένε» – Στα αριστερά της σκηνής έχει στηθεί ένα κρεβάτι νοσοκομείου. Δεν είναι σύγχρονο. Σε παραπέμπει στην εποχή που οι ανάσες της Σωτηρίας Μπέλλου ήταν μετρημένες.

Πρώτο κουδούνι, οι θεατές ετοιμάζονται να πάρουν τις θέσεις τους. Σέλφις πριν τα τηλέφωνα μπουν στο αθόρυβο. Το Μικρό Χορν γεμίζει και όλο αυτό το διάστημα από σκηνής η Σωτηρία Μπέλλου, που ερμηνεύει η Κάτια Γκουλιώνη, περιμένει υπομονετικά την ώρα που η παράσταση θ’ αρχίσει. Είναι ξαπλωμένη. Θα γίνει η Μπέλλου για όσο διαρκεί η παράσταση.

Τα φώτα σβήνουν. Και η ιστορία της Σωτηρίας Μπέλλου ξεχύνεται στη σκηνή. Είναι η γυναίκα που στη διάρκεια της ζωής της τα είδε όλα, τα διεκδίκησε όλα. Παντρεύτηκε γιατί έπρεπε. Έχασε το παιδί που κυοφορούσε γιατί ήταν ατίθαση. Με τον Βασίλη Τσιτσάνη ηχογράφησε τραγούδια αναφοράς στο λαϊκό τραγούδι. Ήταν η πρώτη φούστα που ανέβηκε σε πάλκο να πει τραγούδι. Κάπνιζε. Τζογάριζε. Στο φινάλε βρέθηκε να πουλά τη μουσική της στους δρόμους της Αθήνας.  Αυτοκαταστρεφόταν από επιλογή. Ήταν αριστερή. Ήταν μια γυναίκα που αγαπούσε τις άλλες γυναίκες. Ήταν μια γυναίκα που γεννήθηκε σε λάθος εποχή;…
διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X